Ugrás a tartalomra

Tízmilliós közfoglalkoztatási többlettámogatást kap a Városgazda

minap.hu
Utoljára módosítva
2024. január 09. kedd 16:21
A forrást a hajléktalan személyek közfoglalkoztatásával történő értékteremtő munka elismeréseként vehették át egy elismerő oklevél mellett. 

 

Fotó: MiNap-archív/Juhász Ákos

Mintegy tízmillió forint összegű közfoglalkoztatási támogatásban részesül a Miskolci Városgazda Nonprofit Kft. – írja közleményében a városüzemeltetési cég. Amint írják, tavaly tavasszal két, közfoglalkoztatási programmal kapcsolatos pályázatot nyertek el, amit azóta sikeresen meg is valósítottak. 

Ezért a munkáért vehetett át elismerő oklevelet a Városgazda, Osváth Zoltán Zsolt ügyvezető képviseletében a Belügyminisztériumban megtartott szakmai fórumon még decemberben. 
 
‘– Az országos közfoglalkoztatási program rendszerbe illesztésével, valamint a hajléktalan személyek közfoglalkoztatásával történő értékteremtő munka elismeréseként vehette át a Miskolci Városgazda Nonprofit Kft. az elismerés mellett a tízmillió forint összegű közfoglalkoztatási támogatást – hangsúlyozza a közlemény. 

A Városgazda leszögezi, a cég a hajléktalan személyek országos közfoglalkoztatási mintaprogramjának idei programévében a tavaly évben vállalt tevékenységek folytatásához szükséges közvetlen forrásigényen felül tervezheti be a fent említett tízmilliós többletforrást. 

A díjat a közfoglalkoztatási támogatásokból kialakított, meglévő termelő kapacitás továbbfejlesztésére, a végzett tevékenységhez kapcsolódó eszközök, alapanyagok beszerzésére, a termelő kapacitások működését elősegítő szolgáltatásokra fordíthatja.

Osváth Zoltán Zsolt ügyvezető a díjazással kapcsolatban elmondta: „Büszkék vagyunk arra, amit a közfoglalkoztatási projektek keretében elértünk. Az, hogy a nehéz helyzetben lévő embertársainknak segítő kezet tudunk nyújtani, talán a legértékesebb dolog, amit tehetünk. A támogatással potenciálisan nő a lehetőségek száma, amelyekkel munkavállalóinkat támogatni tudjuk, ez pedig egyet jelent Miskolc fejlődésével is.”
 

További hírek

Olvasnivaló

Programok

Jelenleg nincsenek programok!