Ugrás a tartalomra

Ünnepi menetrend a MÁV-nál és a Volánnál

minap.hu
Utoljára módosítva
2024. április 30. kedd 09:18
Május elseje, bár egynapos, hét közepére eső ünnepnap, de várhatóan így is sokan kelnek útra a közösségi közlekedés járatain.

A MÁV és a Volánbusz azt kéri utasait, hogy indulás előtt tájékozódjanak az ünnepnapi közlekedési rendről. Május elsején a vonatok ugyanis az ünnepnapi menetrend szerint közlekednek, ám másnap már a megszokott munkanapi menetrend érvényes.

Az utasforgalom szempontjából a kihasználtabb reggeli és délutáni InterCity vonatok szerelvényei a szokásosnál több kocsival indulnak majd szerdán.Ez a városunkat a Budapest–Miskolc–Nyíregyháza–Debrecen–Szolnok–Budapest viszonylatú Tokaj InterCity vonatkozásában érinti.

A cégcsoport közleménye szerint további kocsikat is forgalomba állítanak a tervezetten felül, ha az utasforgalom alakulása ezt megkívánja és a rendelkezésre álló járművek mennyisége ezt lehetővé teszi. Az Elvirán figyelhető az adott vonat ülőhely-foglaltsága a helyjegy eladások alapján, így az utasok választhatnak elegendő ülőhellyel közlekedő (InterCity, Railjet xpress) vonatokat - írják.

Volán

A Volánbusz helyi és helyközi autóbuszainak közlekedési rendje is változik: 
Április 30-án, kedden munka- és tanítási napra, május 1-jén, szerdán munkaszüneti napra, május 2-án, csütörtökön ismét munka- és tanítási napra érvényes menetrend szerint indulnak a járatok.

Az ünnepi menetrenddel kapcsolatos részletes tájékoztatás ITT található.

További hírek

Olvasnivaló

Programok

Jelenleg nincsenek programok!