Ugrás a tartalomra

Barkai László nem szeretné, ha Debrecen elővárosává válnánk

Bódogh Dávid
Utoljára módosítva
2024. június 06. csütörtök 20:45
Utolsó pontjait is ismertette Barkai László, az Összefogás Miskolcért polgármesterjelöltje.
Fotók: Juhász Ákos

A kampány heteiben ismerteti Barkai László az önkormányzati választásra összeállított, polgármesteri megválasztása esetén meglépendő programpontjait. A Lokálpatrióta Demokratikus Egyesület, a Demokratikus Koalíció (DK), a Magyar Szocialista Párt (MSZP), a Párbeszéd - A zöldek Pártja (PM), valamint az LMP - Magyarország Zöld Pártja (LMP) által támogatott jelölt immár teljes programját kifejtette. 

A jelölt első három pontját és az ötödiket az elmúlt hetekben sajtótájékoztatón ismertette, ezekről ITTITTITT és ITT olvashat. Míg a negyediket közleményben adta ki két hete, melyről ITT számoltunk be.

– Folytatjuk Miskolc épített örökségének, infrastruktúrájának megújítását. Nem csinálunk látványberuházásokat! – szögezte le Barkai László a csütörtöki sajtótájékoztatón, melyen kiemelte: Miskolc a régió központjaként egyedülálló történelmi, kulturális és természeti értékkel és jelentős gazdasági potenciállal rendelkezik.
 
Meggyőződése, hogy a meglévő adottságokra és a miskolci szürkeállományra építve Miskolc új fejlődő pályára állítható. Ugyanakkor Miskolc városvezetése – állapította meg – adós a belváros és a településrészek helyi városközpontjainak továbbfejlesztésével. – Nagy szükség van további iparfejlesztésekre, nagy, közepes és kis vállalatok betelepítésére – hangoztatta.

Mint mondta: Miskolc elemi érdeke, hogy az iparfejlesztők betelepülésével, újabb jól fizető munkahelyek teremtődjenek, és a lakosságfogyás megálljon – továbbá, hogy a miskolciak magasabb fizetésért dolgozhassanak, így az ingatlanpiacon újabb tőkeerős vásárlók jelenjenek meg, ezzel még értékesebbé téve a miskolci ingatlanokat. 

– Ez a folyamat vezethet el oda, hogy Miskolc jelenlegi kontraszelektív fejlődése megálljon, és ne a legszegényebbek akarjanak csak letelepülni városunkban az olcsó ingatlanárak miatt. Ez a folyamat is segítheti az avult telepek elburjánzásának megállítását – fejtegette.

Ahogy azt levezette: a jövőt a tudásalapú gazdaság és a szolgáltató központok Miskolcra vonzása kell, hogy jelentse. A létrejövő munkahelyek – folytatta – olyan jövedelmet kell, hogy biztosítsanak, amely nemcsak az életben maradáshoz elég, hanem a családok megtakarítását is lehetővé teszi.

– Az általam vezetett önkormányzat továbbra is fontos partnernek tekintené a helyi vállalkozásokat, hiszen sok esetben az általuk megvalósított fejlesztések jelentik a város gazdaságfejlesztésének motorját, a befizetett adójuk mára Miskolc bevételeinek megközelítőleg a negyven százalékát teszik ki – fogalmazott. 

Beszélt arról is, hogy Miskolc büszke kulturális értékeire: a Miskolci Nemzeti Színház, a kulturális intézmények, a fesztiválok – mind a város fejlődését, vonzerejét növelik szerinte, ezért rendkívül fontos a páratlan turisztikai értékek megőrzése és fejlesztése.

A jelölt egyúttal hangsúlyozta: deklarált célja, hogy a városban élők maguk dönthessék el annak a tizenhat pontnak a megvalósulási sorrendjét, amellyel polgármesteri munkáját elkezdi majd. Ennek érdekében a www.drbarkailaszlo.hu-n a következő időszakban bárki leadhatja szavazatát a számára legfontosabb ügyre.

További hírek

Olvasnivaló

Programok

Jelenleg nincsenek programok!