Ugrás a tartalomra

Bekopogott a hajléktalanokhoz a Kocsonyafesztivál

Detzky Anna
Utoljára módosítva
2024. március 07. csütörtök 17:39
Kétszáz adag kocsonyát ajánlott fel a Kocsonyafesztivál szervezője a Vöröskeresztnek.
Jóízűen elfogyasztották a hajléktalanszálló gondozottjai a fesztivál kocsonyáját. Fotók: Osztie Tibor

Az Uni-Garden Kft. a Magyar Vöröskereszt Borsod-Abaúj-Zemplén Vármegyei Szervezet Hajléktalanokat Gondozó Központjának adta át kocsonyaadományát március 7-én. Az ételt a Vöröskereszt Baross Gábor utcai népkonyháján fogyaszthatták el ebédre a gondozottak. 

Az átadásnál Grubert Roland, a Vöröskereszt vármegyei szervezetének igazgatója úgy fogalmazott, hogy jelzés értékű, hogy idén a kocsonyát nem a fesztivál után, hanem előtte kapták.
- Ez az adomány nagy kedvesség a hajléktalan személyek számára, akik intézményünk lakói. Lipták Ádám, az Uni-Garden Kft. ügyvezetője, akitől ezt kaptuk, más tevékenységeinket is szokta támogatni. Például a véradásainkat, ami a Kocsonyafesztiválon is lesz március 8-án 14-től 18 óráig a polgármesteri hivatalban – adta hírül Grubert Roland. 

- A Kocsonyafesztivált másodjára szervezhetjük meg. Már tavaly is volt hasonló kocsonyaosztó akciónk, ami apróság ahhoz a munkához képest, amit a Vöröskereszt végez a rászorulók megsegítéséért – jelentette ki Lipták Ádám, a Kocsonyafesztivál főszervezője. Az adományozásnál elárulta, hogy idén a Vöröskereszt népkonyháján kóstolhatták meg először a fesztivál kocsonyáját. 

Végül a hajléktalanszálló egyik lakója háláját fejezte ki a kedvességért: - Nagyon finom volt a kocsonya, érződött rajta, hogy sok fokhagymát tettek benne. A régi szép idők emlékét hozta elém, mert anno sok kocsonyát készítettem. Kedvesek, hogy számunkra ezt biztosították – osztotta meg Remákné Kiss Ilona.

További hírek

Olvasnivaló

Programok

Jelenleg nincsenek programok!