Ugrás a tartalomra

Eb-rekorder lett Csoboth Kevin, a skótok elleni mérkőzés gólszerzője

minap.hu
Utoljára módosítva
2024. június 24. hétfő 12:25
Csoboth Kevin rekorder lett azzal, hogy a skótok elleni Eb-csoportmeccsen a rendes játékidő századik percében, egészen pontosan kilencvenkilenc percnél és harminckét másodpercnél rúgott gólt.
Fotó: MTI / Koszticsák Szilárd

Csoboth Kevin gólja az Eb-k történetének legkésőbb szerzett olyan találata, amely még a rendes játékidőben született – írja a player.hu a statisztikákkal foglalkozó Optára hivatkozva.

Az Európa-bajnokságon Csoboth Svájc ellen nem játszott, Németország ellen az utolsó percekben csereként állt be Sallai Roland helyett. Skócia ellen is csak a 86. percben állt be Bolla Bendegúz helyére, mégis nyerőember lett. Előbb még kihagyott egy ziccert, a kapufát találta telibe, utána azonban okos gólt szerzett, amikor Sallai beadását a 100. percben a hosszúba perdítette, ami az 1-0-s győzelmet jelentette.

– Nehéz lenne most elmondani egy percben, mit is érzek. Óriási élmény, el is érzékenyültem, sajnálom, hogy a szüleim nem láthatták élőben. A legfontosabb, hogy megnyertük a mérkőzést. Előtte volt egy kapufa, Dominik kicsit mérges is volt, hogy nem passzoltam le neki, de éreztem, hogy lesz még lehetőség. Köszönjük a szurkolóknak. A mester azt kérte tőlem, hogy területbe kérjem a labdát, a sebességemet kamatoztassam. A Mezőkövesd ellen Újpesten volt érzelmes pillanatom, amikor azt kérdezték tőlem, miért sírsz. Nehéz hónapokon voltam túl, (Szoboszlai) Dominik most azt mondta nekem, nyugodtan sírjál – nyilatkozta Csoboth Kevin a mérkőzés után az M4 Sportnak.

További hírek

Olvasnivaló

Programok

Jelenleg nincsenek programok!