Ugrás a tartalomra

Friss ízeket hoz a viharos tavasz a Desszertembe

Cziffra Andrea
Utoljára módosítva
2024. április 18. csütörtök 20:10
Megújult kínálatát csütörtökön mutatta be a sajtó munkatársainak a miskolci cukrászda. 


Új tortakollekciót álmodott meg a tavaszi-nyári szezon kezdetére a Desszertem Cukrászda. A megújult kínálatot csütörtökön, sajtónyilvános eseményen mutatták be. A kollekció süteményei a hétköznapokban szelet formában várják a vendégeket, de a bemutató alkalmából torta kincsekké változnak.

- Alapvetően először mono-desszertként áruljuk a pultba kikerülő újdonságainkat, ám ezekből nem minden esetben készül torta is. Most ez fordítva történt, előbb megálmodtuk az új tortakollekciót, teljes egészében lecseréltük a korábbi kínálatot. A következő hetekben ezek mono-desszertjei jelennek meg a pultban - fogalmazott Varga Heni, az üzlet alapító tulajdonosa.

A Desszertem cukrászai egy tucatnyi vadonatúj tortát alkottak meg. Egy-egy új sütemény megálmodásakor leginkább az ízek szeretetére, játékosságára, az aromák keresésére fókuszálnak. 

-  Az elmúlt években rengeteget fejlődtünk, a torta- és süteménykínálatunkban egyre inkább megjelennek az egyedi ízkombinációk – hangsúlyozta Varga Heni. Mint mondta, a Desszertem szezonálisan működő cukrászda: az évszakok változása, illetve alapanyagai adják az inspirációt az aktuális kínálat ízkombinációihoz. A tavaszi kínálatban ennek megfelelően a bogyós gyümölcsök ízei jelennek meg: a szamóca, az eper, a málna, de van olyan torta is, amit rózsa esszenciával tesznek még különlegesebbé.

- Az új kollekcióban megidézzük a viharos tavaszt. Az egyik újdonságunkba például tökmagból készített ganache került, amelyhez hosszas kísérletezés után találtuk meg ízpárként a szedret. Hogy egy kis izgalmat is tegyünk bele, még egy kis ánizslikőrrel is megbolondítottuk. Egészen különleges ízkavalkád kerekedett ki belőle. Egy másik tortánkban a rózsa és a szamóca kombinációja találkozik az Iránból érkezett pisztáciával, míg a világ legjobb csokoládéiból, a Valrhona csokoládégyár többféle csokijából készítjük a Royal-choc-ot – ismertette az üzlet tulajdonosa.  

Osztie Tibor képgalériája

További hírek

Olvasnivaló

Programok

Jelenleg nincsenek programok!