Ugrás a tartalomra

Gőzerővel zakatol a miskolci szimfonikusok jubileumi évadjának második fele

minap.hu
Utoljára módosítva
2024. február 18. vasárnap 09:52
Városunk büszkeségei februárban négy koncertet adnak Miskolcon. Emellett fellépnek Budapesten, Kaposváron és Egerben is, de nézzük a miskolci programokat, hogy biztosan ne maradjunk le egyikről sem!

Február 5-én, hétfőn a 2023/2024-es szimfonikus bérletsorozat ötödik koncertjére kerül sor, ahol Lugosi Dániel Alit látja vendégül a zenekar, aki a Virtuózok című, nagysikerű tehetségkutató verseny abszolút győztese volt 2014-ben. Most élőben hallhatjuk, hová fejlődött az idén februárban épp 25 éves, páratlan tehetségű klarinétművész. A miskolci szimfonikusokat az évek óta visszatérő olasz karmester, Lorenzo Castriota Skanderbeg vezényli.

Február 11-én vasárnap újra a miskolciak által már jól ismert Ciróka Babakoncert várja a kúszó-mászó-totyogó kicsiket. Az interaktív, mesés előadás délelőtt és délután ugyanazzal a programmal készül, alkalmazkodva a családok vasárnapi programjához.

Tóth Vera

Február 14-én, szerdán Valentin-nap. Erről a zenekar sem feledkezik meg: romantikus zenei kalanddal várja közönségét, mely leginkább Gershwin műveire épül. A méltán népszerű dalokat Tóth Vera énekli, a zenekart pedig a miskolci komolyzene-kedvelő közönség által jól ismert és szeretett Kovács László vezényli.

Görög lányok

Február 19-én egy újabb bérletes előadás várja - ezúttal a zongora szerelmeseit. Játék és felhőtlen kedv – ezek az utókarneváli este kulcsszavai, és természetesen felcsendül a farsangi időszak gyakran játszott műve, „Az állatok farsangja” is. A miskolci közönség által már ismert Görög nővérek - Noémi és Enikő - ezúttal is fergeteges előadást garantálnak. A miskolci szimfonikusokat Szabó Sipos Máté dirigálja.

További hírek

Olvasnivaló

Programok

Jelenleg nincsenek programok!