Ugrás a tartalomra

Hétvégén kezdődik a Élelmiszerbank Egyesület jótékonysági akciója

minap.hu
Utoljára módosítva
2023. november 14. kedd 14:50
Hétvégén kezdődik a Magyar Élelmiszerbank Egyesület hagyományos adománygyűjtő kampánya, amely során a szervezet önkéntesei az ország több mint százötven településén, több mint háromszázötven áruházban gyűjtik a felajánlásokat – tájékoztatta szerkesztőségünket a szervezet.
Fotó: maradek.hu

Arra kérik a lakosságot, hogy vásárlás alkalmával a nélkülözők számára is tegyenek egy tetszőleges tartós élelmiszert a kosarába, amit a fizetés után a kasszák melletti gyűjtőpontokon adhatnak le - áll az egyesület keddi közleményében.

A gyűjtést november 17. és 19. között, péntektől vasárnapig tartják meg négy kiskereskedelmi lánc, a Tesco, az Aldi, az Auchan és a Metro áruházaiban, országszerte több mint háromszázötven helyszínen. Az adományokat az Élelmiszerbank zöld mellényt viselő önkénteseinél lehet leadni, a kasszák közelében kijelölt gyűjtőpontokon pénteken délutántól vasárnap estig.

A vásárlók az adományaikkal közvetlenül a környezetükben élő nehéz sorsú embereket segíthetik. Az összegyűjtött élelmiszereket az Élelmiszerbank az egyes áruházak környéken működő karitatív szervezetek közreműködésével juttatja el a nélkülözőkhöz az ünnepeket megelőző időszakban, valamint a leghidegebb januári hetekben - olvasható a közleményben.

Az Élelmiszerbank 2006 óta minden évben megszervezi karácsonyi tartós élelmiszer-gyűjtő kampányát, tavaly előtt csaknem háromszázötvenezer ezer kiló adományt gyűjtöttek, amelyből hetvenezer nélkülözőnek tudtak segítséget nyújtani az ünnepek idején, tavaly azonban csupán harmadannyi felajánlás érkezett a szervezethez.

További hírek

Olvasnivaló

Programok

Jelenleg nincsenek programok!