Ugrás a tartalomra

Hírességek nyomában - Szinva Örökség Séták hétvégén

minap.hu
Utoljára módosítva
2024. szeptember 20. péntek 13:52
A Szinva városának legendás helyeit, kiemelkedő építészeti, kulturális, szakrális és természeti értékeit ismerhetik meg az Örökség Séták során a látogatók, Fedor Vilmos, a Szinva Örökség Alapítvány létrehozójának kalauzolásával, majd Garantált városnéző sétákkal folytatódnak a túrák a következő hétvégén.
Fedor Vilmos a tavalyi Szinva Örökség Napokon. Fotó: Juhász Ákos

A számos helytörténeti kötet írója, aki évtizedek óta kutatja a város elfeledett legendáit, lesz a kalauza azoknak az érdeklődőknek, akik felkeresik vele Miskolc legszebb helyeit. Tőle várhatón olyan történeteket is hallanak majd, amelyek nem lelhetők fel könyvekben vagy turisztikai leírásokban. A programok ingyenesek, némelyek azonban regisztrációhoz kötöttek. Az útvonalak és az időpontok a következők: 

Szeptember 21. szombat
Miskolci legendák

Indulás: 10 óra
Találkozás: Lillafüreden az utolsó magyar polihisztor, Herman Ottó legkedvesebb otthonának, a Peleháznak az udvarán. 

A séta során a résztvevők megismerkedhetnek Miskolc legszebb városrészének csodáival, az ország első klimatikus gyógyhelyének látnivalóival, a Hotel Palotával és annak függőkertjével, ahol József Attila talán legszebb versét, az Ódát írta. Megnézhetik az ország legnagyobb vízesését, és a sétát követően, ha kedvük van, csónakázhatnak az ország első völgyzáras taván, a Hámori tavon. Megsimogathatják Lutra szobrát, megnézhetik a legendás erdei vasút lillafüredi pályaudvarát. És persze a túravezető olyan legendákat mesél, melyekben életre kelnek messzi múltban élt emberek, kultúrtörténeti jelentőségű események, az ikonikus film, a Meseautó szereplői, vagy az egykori írótalálkozó résztvevői.
A séta időtartama maximum két óra, a részvétel ingyenes, de regisztrációhoz kötött. Regisztrálni név és létszám megadásával a szinvaorokseg@gmail.com e-mail címen lehet. Maximális létszám 30 fő.

Szeptember 21. szombat
Miskolc éltető forrása, a Szinva

Indulás: 10.00 
Séta útvonala: Herman Ottó Emlékház – Erzsébet sétány – István cseppkőbarlang - Kisvonat állomás – Lutra szobor – Függőkert – Vízesés – József Attila és Herman Ottó szobra – Anna barlang - Felsőhámor, Kohászati Múzeum. A túra az Európai Örökség Napja hazai programjához kötődő esemény. Sétavezető: Fedor Vilmos. Időtartama: 1 óra 
További információ ITT. 

Szeptember 22. vasárnap
Belvárosi legendák nyomában a Szinva mentén
Indulás 16.00 

Találkozás: a belvárosban, az utolsó magyar polihisztor, Herman Ottó szobránál.
A séta útvonala: Herman Ottó szobor  „öreg múzeum” - Palóczy emlékmű – Avasi műemlék templom és temető – Latabár síremlék  – Harangtorony – Szemere Bertalan síremléke. Az Európai Örökség Napja hazai programjához kötődő esemény.
Sétavezető: Fedor Vilmos. Időtartama: másfél óra. 
További információ ITT. 

Szeptember 27. péntek
Virágos Miskolc a Szinva partján

Garantált városnéző séta a turizmus világnapja alkalmából
Indulás 10.00 
Szervező: MIDMAR Kft.
Idegenvezető: Kupcsik Sarolta
További információ: hellomiskolc.hu

Szeptember 28. szombat
Miskolc éltető forrása, a Szinva

Indulás 14.00 
Séta útvonala: Herman Ottó Emlékház – Erzsébet sétány – István cseppkőbarlang - Kisvonat állomás – Lutra szobor – Függőkert – Vízesés – József Attila és Herman Ottó szobra – Anna barlang - Felsőhámor, Kohászati Múzeum.
Idegenvezető: Tóth-Bodnár Krisztina
Séta időtartama: egy és háromnegyed óra 
További információ ITT.

További hírek

Olvasnivaló

Programok

Jelenleg nincsenek programok!