Ugrás a tartalomra

Interaktív történelemóra játék katonákkal

Tajthy Ákos
Utoljára módosítva
2023. szeptember 25. hétfő 18:40
Második alkalommal rendezi meg szeptember 30-án és október 1-jén öltöztetős magyar játékkatona-kiállítását Vajóczki Gergő gyűjtő. A tárlatnak ezúttal a Hotel Pannónia ad otthont.
Vajóczki Gergő első kiállítását a VOKE-ben rendezte meg. Fotó: MiNap-archív/Horváth Csongor

Vajóczki Gergő a Miskolci Napló kérdésére elmondta, az első, tavaly áprilisban a VOKE Vörösmarty Mihály Művelődési Házban megrendezett tárlat még inkább amolyan leltárféle volt, a mostani már sokkal komolyabb lesz.

- Tíz diorámán keresztül fogom bemutatni a gyűjteményem, ezek mindegyike egy-egy kort mutat majd be. Lesz olyan, ami az ókori Rómát idézi meg, de a 1948/49-es szabadságharc egy jelenete, a nándorfehérvári diadal, a hétéves háború is megjelenik majd, de westernt és a mai modern világot bemutató jelenetet is berendeztem – mesélte Gergő, hozzátéve: a tárlatra hónapok óta készül.

A kiállításon egy játéksarkot is berendeznek, ahol a gyerekek ismerkedhetnek a Playmobil termékeire megszólalásig hajazó, a Schenk Károly vállalkozása által 1978 és 1995 között gyártott figurákkal. A tárlatot szeptember 30-án és október 1-jén bárki megtekintheti tehát a Hotel Pannoniában, a pontos helyet egy kartonból készült óriás játék katona fogja jelezni az érdeklődőknek.

A programról részletek itt érhetők el

További hírek

Olvasnivaló

Programok

Jelenleg nincsenek programok!