Ugrás a tartalomra

Jakab Péterrel zárta Miskolcon kampányát Szilágyi Szabolcs és Varga László

Király Csaba
Utoljára módosítva
2022. április 02. szombat 20:31
Az Egységben Magyarországért miskolci jelöltjei a Művészetek Házában tartották meg kampányzáró nagyrendezvényüket szombaton. A felszólaló Szilágyi Szabolcs, Varga László és Jakab Péter egyebek mellett a voksolás jelentőségére és az összefogás erősségére hívták fel a figyelmet.

Holnap, április 3-án országgyűlési választások és népszavazás lesz Magyarországon. Ezért a megelőző napon országszerte kampányzáró rendezvényeket tartottak az indulók. Miskolcon ezt az ellenzéki összefogás üzenetéhez híven közösen tartotta meg a megye 1-es és a 2-es körzetben induló Szilágyi Szabolcs és Varga László. Hozzájuk Jakab Péter, a Jobbik Magyarországért Mozgalom elnöke csatlakozott a Művészetek Házában.

Képgalériánk a kampányzáróról; Fotók: Mocsári László

Elsőként Szilágyi Szabolcs mondott beszédet azzal a felütéssel indítva, hogy „múlt hétvégén időszámítást, holnap rendszert váltunk”, ami szerinte egy szabadabb, demokratikusabb és élhetőbb világot jelent majd.

A folytatásban az összefogás és az egység szerepét hangsúlyozta, egyben köszönetet mondott mindenkinek, aki ezért az összetartásért dolgozik.

A megye 1-es választókerületben induló jelölt arra is kitért, hogy szerinte egy képviselőnek nem csupán beszélni, de hallgatni is tudnia kell. Felidézte, hogy ezen elv jegyében több személyes találkozót tartott az állampolgárokkal, amelyek alatt sok problémát sikerült átbeszélnie velük.

Végezetül arra tért rá, hogy meglátása szerint ma helytartók vannak Magyarországon és nem képviselők: „elment innen a tatár és a török, a Fidesz hatalma sem örök” – zárta beszédét.

Szilágyi Szabolcs

A szót Varga László vette át, aki ugyancsak a „példaértékű összefogást” dicsérte arra is kitérve, hogy az sok erőt adott neki a negatív kampány támadásainak elviseléséhez.

A politikai programjáról szólva Miskolc tervezett fejlesztéseire tért át: Lillafüred, Tapolca, a Diósgyőri vár és környéke, illetve a belváros a pincesorral hangsúlyos területek. Véleménye szerint vasárnap arról is szavazunk, hogy az elmúlt időszak fejlesztési iránya jó volt e, vagy másra van szükség. „Sok luxusberuházás volt, mi emberközeli irányt szeretnénk” – folytatta, majd konkretizálta, hogy a szolgáltatásokat szeretnék közelebb vinni az emberekhez.

A miskolci tömegközlekedés kérdését is érintette. Emlékeztetett, hogy korábban rendre állami támogatás segítette a közlekedési vállalat működését, ezt azonban „az Orbán-kormány elvette” – mint fogalmazott, majd hozzátette, hogy „ezért van kevesebb járat”. Emlékeztetett, hogy indítványozta az országgyűlésben ennek visszaállítását, azonban kezdeményezését elutasították, Miskolc fideszes képviselői pedig szintén nem támogatták. Akárcsak a miskolci útfelújítási támogatást kérvényező indítványát.

Varga László

Szót ejtett arról, hogy az egészségügy több támogatást érdemel, majd áttért Lyukóvölgy helyzetére. Szerinte több mint 10 éve azt ígérték, hogy 2 hét alatt rendet raknak a területen, azonban a megye 2-es körzet jelöltje szerint ez nem így lett. „Ezt meg kell oldani” – mondta ezzel kapcsolatban.

A programismertető utolsó elemeként a közbiztonság kérdése következett, konkrétan az Újgyőri főtér, ahol Varga László szerint sokat romlott a helyzet e tekintetben. Hogy ez változzon, rendőrőrsöt szeretne létrehozni a környéken.

Ezután a Fidesz programját érintette, ami szerinte nincsen, csupán annyi, hogy folytatjuk. „Ebből nem kérünk” – fűzte hozzá, majd azzal zárta beszédét, hogy „sok a dolog, hatalmas a felelősség, de közösen újra sikeresek leszünk”.

Végül Jakab Péter szólalt fel. A színpadra vonulása közben kapott tapsot a „tanárkollégáknak” ajánlotta fel, akiket dicsért a kitartásukért, míg a kormányt szégyellte azért, ahogy a helyzetet kezeli.

Ironizálva azzal indított, hogy a kormánypártok egy problémát biztosan megoldanak: „az ovisok nemátalakító műtétét”, azonban más gondokat lát a pártelnök. Kifejtette: válságos időkben stratégiai nyugalomról beszélni azt mutatja, hogy nem működik a kormány.

Jakab Péter

Elmondása szerint a voksolás során csalni fognak ellenfeleik, ellenfegyver lehet azonban az összefogás, amit 2019-ben kipróbáltak már az önkormányzati választások során és „bitangul működött”. Úgy érzi, az eltelt időben ez csak erősödött. „Ők gyűlöletet adnak, mi összefogást” – mint fogalmazott.

Ezt követően egy „szolgálati közleményt” jelentett be Jakab Péter: aki nem Márki-Zay Péterre szavaz április 3-án, az nem kellően elégedetlen. Ezzel át is tért arra, hogy szerinte mely területeken szükséges változtatni.

Beszélt az egészségügy állapotáról, az ál nemzeti jellegről, a korrupcióról és az elszámoltatásról, illetve független igazságszolgáltatásról. Szó esett az alacsony bérekről, az elmaradt nyugdíjrendezésről, meg nem épült bérlakásokról, magas adókról, még mindig alacsony minimálbérről és a háborús politikáról, valamint az orosz-viszonyról.

„Minden adott, hogy sikeres ország legyünk, már csak normális kormány kellene” – mondta, majd a választások kapcsán hozzátette, hogy „jöjjön nekik a stratégiai izgalom!”.  Végezetül támogatásáról biztosította Szilágyi Szabolcsot és Varga Lászlót, majd arra szólította fel a jelenlévőket, hogy kormányt és rendszert váltsanak, ehhez pedig minden szavazatra szükség van.

További hírek

Olvasnivaló

Programok

Jelenleg nincsenek programok!