Ugrás a tartalomra

Játékos színjátszás az MKK jóvoltából 

minap.hu / Miskolc Televízió
Utoljára módosítva
2024. július 02. kedd 13:51
Idén is nagy sikert aratnak a Miskolci Kulturális Központ (MKK) gyermekeknek és fiataloknak szánt táborai. 
Fotók: Osztie Tibor

Az MKK Csengey-kerti székhelyén tartják a héten azt a tábort, melyen a kilencedik és tizenkettedik évfolyam közötti jelentkezők a színház, a dráma és a drámajáték eszközével fejleszthetik kommunikációs készségeiket. Nagy szükség is van erre – vélekedett a Miskolc Televíziónak nyilatkozó Fandl Ferenc –, hiszen a napjainkban elsekélyesedett, a közösségi média által eluralt emberi kapcsolatok világában minden effajta tréning jól jön.

A Miskolci Nemzeti Színház színművészétől megtudtuk: drámajátékok, improvizációs játékok, jelenetkészítés, kreatív gyakorlatok, beszédtechnika és még színdarabkészítés is szerepel a programok között. A tábor egyik célja, hogy a játékok által fejlődjön a gyerekek kommunikációja, önismerete, kifejezőkészsége, kreativitása és kapcsolatteremtő készsége.

– Engem már kiskorom óta érdekel a színház. Nagy színházba járó vagyok, sokszor is szerepeltem színházban. Amikor láttam ezt a hirdetést, úgy döntöttem, hogy el kell jönnöm. Nagyon jó közösség, rengeteget játszunk, rengeteg jó feladat van – mondta el kameránk előtt Krisztián Bendegúz András, az egyik fiatal résztvevő.

A gyerekek többek között belekóstolhatnak a színészet alapjaiba és egy színdarab létrehozásának részesei is lehetnek. A tábor végén a tinédzserek a Csengey-kert színpadán mutatnak be egy rövid előadást szüleiknek, ami a kapcsolatteremtésről fog szólni.

 Azonban nem csak színjátszó, de két táncos tábor is elstartolt ezen a héten. A „Táncos kedvű - Csörögj úgy, mint senki más!” és a „Mazsorett kezdő – Forgass, mint a nagyok!” elnevezésű foglalkozások idén is nagy népszerűségnek örvendenek. 

– Nyári napközis táncos táboraink nagyon nagy sikerrel mennek évek óta, és természetesen most is több turnusban tartjuk őket. Múlt héten kezdődött az edzőtáborral, és most az elkövetkezendő hetekben a gyerekek több művelődési házunkban is részt vehetnek ezeken a táncos táborokon – árulta el Tamás Krisztián, a Miskolci Kulturális Központ kommunikációs menedzsere stábunknak. 

A Miskolci Kulturális Központ táborai egészen augusztus végéig kínálnak programokat a gyerekek számára, így sok élmény vár még a táborozókra.

További hírek

Programok

Jelenleg nincsenek programok!