Ugrás a tartalomra

Kosárlabda Diákolimpia Országos Döntő Miskolcon három helyi csapattal

minap.hu
Utoljára módosítva
2024. április 18. csütörtök 08:52
Az idei tanévi ötödik és hatodik korcsoport, B-kategória Kosárlabda Diákolimpia® Országos Döntőnek április 19. és 21. között Miskolc ad otthont. A várost a Herman és a Földes Gimnázium leány, illetve a Diósgyőri Gimnázium fiú csapata képviseli.
A Diósgyőri Gimnázium csapata / Fotó: magánarchívum

A Borsod-Abaúj-Zemplén Vármegyei Diáksport és Szabadidő Egyesület által megrendezendő háromnapos eseményen a lány csoportmérkőzéseknek, majd negyeddöntőknek, elődöntőknek pénteken és szombaton a Fényi Gyula Jezsuita Gimnázium-Szent György Sportcsarnoka és Kaszap István Tornacsarnok ad otthont. 

A fiúk előcsatározásait a Miskolci Egyetem Körcsarnoka látja vendégül, ahol április 19-én, pénteken, 19 órától tartják meg az ünnepélyes megnyitót. A leány és fiú döntőket és bronzmeccseket április 21-én, vasárnap, 8 órától a Miskolci Egyetem Körcsarnokában tekinthetik meg a sportbarátok. 

Finálé előtti gondolatok

Az országos döntőben érdekelt három vármegyei csapat vezetője a következő gondolatokat fogalmazta meg a mérkőzéssorozat előtt.

Fotók: magánarchívum

Az idei, 2010-től már a 11. alkalom, hogy a Földes lány csapatának sikerült bekerülnie a B-kategóriás, vagy régebbi nevén az amatőr kosárlabda országos diákolimpiai döntőjébe. Letek László, a Földes Ferenc Gimnázium testnevelő tanár-edzője szerint nehéz előre jósolni, hogy a heti két edzés mire lesz elegendő. Kedvezőbb sorsolással felsőházba (1-8.), egy nehezebb csoportból könnyen alsóházba (9-14.) lehet kerülni. A csapa helyzetét nehezíti, hogy az egyik meghatározó játékos a prágai osztálykirándulása miatt csak a vasárnapi mérkőzése(ke)n vesz majd részt.

A vármegyei 2. helyezett csapat tagjai: Merkel Emma, Varga Laura, Melcher Kinga, Supák Sára, Illés Hanna, Guellal Yasmin, Balog Emerencia, Nagy Zsuzsanna, Farmosi Flóra, Elekes Emma, Vass Dóra.

Varga Dénes, a Herman Ottó Gimnázium testnevelő tanár-edző mindig fontosnak tartotta a tehetséggondozást. Úgy látja, hogy egy országos döntőn való részvétel, az ott elért eredmény, főleg egy amatőr csapat számára mindig sok bizonytalanságot, meglepetést tartogat: az ismeretlen ellenfelek, a sorsolás, egy-egy sérülés vagy betegség megpecsételheti az egész csapat sorsát. Az edző azt szeretné, ha a csapat a legtöbbet tudná magából kihozni. Cél: a mezőny első felében végezni, a nyerhető mérkőzéseket behúzni, az erősebbek ellen sportszerűen küzdeni. Kiemelte, hogy büszke a lányokra és arra, hogy itt lehetnek, innentől kezdve minden győzelem már hab a tortán.

A csapat tagjai: Varga Petra Enikő, Bilkay Hanna, Béres Petra Csenge, Tóth Noémi Kiara, Kurmai Emma, Kertész Éva Zsófia, Urbán Blanka, Nagy Jázmin Andrea, Horváth Lili, Bencze Ottilia Angéla, Suhajda Linda.

A Diósgyőri Gimnázium csapata már harmadik éve képviseli az iskolát és Miskolcot az amatőr kosárlabda diákolimpia országos döntőjében.  Lantosné Hegyesi Edit, a Diósgyőri Gimnázium testnevelő tanár-edzője azt mondta, hogy az edzések változatos munkával, kihívásokkal teszik próbára a csapatot, melynek tagjai az elmúlt évek során kovácsolódtak össze. Fegyelmezettség, kitartás, folyamatosság jellemzi a társaságot. Hogy ez mire lesz elég, a mérkőzések során derül ki, és függ a kapott ellenfelek játékától is. 

Gulácsy Zsombor, a Diósgyőri Gimnázium csapatkapitánya rámutatott, hogy a cél minden évben adott: a diákolimpia országos döntőjén való részvétel és a lehető legjobb helyezés kiharcolása.

A csapat tagjai: Bakos Donát, Gulácsy Zsombor, Gyuricskó Botond, Elekes Máté, Korányi Zsombor, Nagyvári Zsolt, Szabó Tamás, Fukács István, Tóth Balázs, Kovács Zente, Hartman Ádám, Kis Áron, Lovas Ákos. 

További hírek

Olvasnivaló

Programok

Jelenleg nincsenek programok!