Ugrás a tartalomra

A labdarúgó EB nyitónapján elindult a Nemzeti Sportrádió

MTI
Utoljára módosítva
2024. június 14. péntek 12:01
A labdarúgó EB nyitónapjával új korszak kezdődött a magyar sportvilágban: elindult a Nemzeti Sportrádió. A mikrofon mögött Csisztu Zsuzsa, Risztov Éva, Vass István Zoltán, Szegő Tibor várja többek között a hallgatókat - közölte a Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap (MTVA) Sajtó és Marketing Irodája pénteken az MTI-vel.
Elindult a Nemzeti Sportrádió adása. Fotó: MTI/Illyés Tibor

A sport szerelmesei Budapest vételkörzetében az FM 105.9 frekvencián, országszerte és külföldről pedig mobilalkalmazáson keresztül hallgathatják a rádiót a nap 24 órájában - ismertették.
Az új közszolgálati sportadó a kiemelten támogatott sportágak mellett további versenysport, para- és szabadidősport eseményekről, utánpótlás mérkőzésekről is közvetít. Aki a Nemzeti Sportrádiót hallgatja, biztosan nem marad le a legnagyobb hazai és nemzetközi sporteseményekről - tették hozzá.

A Közép-Európában is egyedülálló közszolgálati rádiós sportcsatorna által - az M4 Sport, a Nemzeti Sport, az nso.hu mellett - mostantól bárhol és bármikor tájékozódhatnak az éteren keresztül is a magyar sportrajongók a legfontosabb sporteseményekről. Kifejtették, hogy a rádió indulásától folyamatosan élőben tudósít a nap 24 órájában a magyar versenysport kiemelt eseményeiről: idén nyáron a labdarúgó Európa-bajnokság és az olimpia egyetlen magyar vonatkozású mozzanata sem maradhat kommentár nélkül.

A mikrofon mögött Csisztu Zsuzsa, Risztov Éva, Vass István Zoltán, Szegő Tibor várja többek között a hallgatókat. Az élő közvetítések és sporthírek mellett délutáni magazinműsor, podcastok, interjúk, elemzések várják a közönséget - írták. Újjáéled a "körkapcsolás" hagyománya, emellett a hallgatók megismerhetik a közmédia gazdag archívumában kincsként őrzött sportanyagok legjavát.

A Nemzeti Sportrádió csatornahangja a "legszebben beszélő" magyar rádiós, a Kazinczy-díjas Novotny Zoltán lesz - közölték. A Nemzeti Sportrádiót a 105,9-es frekvencián Budapesten lehet hallgatni, illetve az ingyenes Nemzeti Sportrádió mobilalkalmazáson, vagy online az m4sport.hu vagy a nemzetisport.hu oldalon keresztül is lehet követni - áll a közleményben.

További hírek

Olvasnivaló

Programok

Jelenleg nincsenek programok!