Ugrás a tartalomra

LaserRun, vívás, lövészet, ugrálóvár, Guzi Blanka

Bacsó István
Utoljára módosítva
2024. október 11. péntek 20:08
Az öttusa szépségeire hívták fel az érdeklődő gyerekek és fiatalok figyelmét a Miskolci Rendvédelmi Technikumban pénteken, ahol Guzi Blanka olimpiai negyedik helyezett volt a díszvendég.
Guzi Blankával próbálhatták ki az öttusát a Miskolci Rendvédelmi Technikumban. Fotó: Mocsári László

Guzi Blanka kérdésünkre elmondta, nem sokat pihent az olimpia óta eltelt két hónapban, amelyekből az első volt valódi kikapcsolódásra szánva, a másodikban már terv szerint indultak az edzések. Azonban szinte futószalagon érkeznek a különböző felkérések, amelyeknek szívesen tesz eleget. Úgy fogalmazott, hogy ezek jó kötelezettségek, mert egy élsportolónak kötelessége a sport népszerűsítése, és az is, hogy amit ő kapott korábban más élsportolóktól és olimpikonoktól, azt maga is továbbadja a fiataloknak, az utánpótlásnak.

- Felemelő érzés olyan gyerekekkel találkozni, akik szinte isszák a szavaimat és csillogó szemekkel néznek rám - avatott be Blanka, maga is csillogó szemekkel. 
Hangsúlyozta, a legtöbb sportág, így az öttusa is, verseny és olimpiacentrikus, olimpiai ciklusokban gondolkodnak. A felkészülési és versenyidőszakok is ehhez igazodnak. Az, hogy most ilyen jól sikerült számukra az olimpia, jelentősen megdobta az öttusa ismertségét, reméli, a vonzerejét is. 

Kattintásra galéria nyílik.

- Úgy érzem kitettünk magunkért ebben az évben mi öttusázók, remélem ezzel is tudjuk motiválni a gyerekeket, hogy kezdjék el ezt a sportágat. Ahogyan látható itt is, sokan eljöttek a mai öttusa népszerűsítő LaserRun-os eseményre. Ez nekem is a kedvencem. Szerintem a gyerekeknek is egy nagy élmény, hogy meg tudnak fogni itt egy igazi lézer pisztolyt. Nagy előny, hogy itt Miskolcon lehet űzni ezt a sportot, versenyszinten is, én is innen indultam. Remélem ez mindenkinek bizonyíték arra, hogy innen is el lehet jutni egy olimpiára - hívta fel az utánpótlás figyelmét a lehetőségre Guzi Blanka olimpikon.

Ott jártunkkor a Gyarmati Dezső Sport Általános Iskola kis tanulói beavattak, hogy a gyerekek többsége az ugrálóvárat célozta meg, de azért bőven volt érdeklődő a vívásnál és a lövészetnél is. Van, akit a vívás fogott meg, másokat a lézeres lövészettel egybekötött futás. Egyöntetű vélemény volt, hogy bár mindenkinek van egy favorit sportága, kosárlabda, futball vagy más, azért jó volt kipróbálni az öttusa sportjait is pénteken a Miskolci Rendvédelmi Technikumban.

További hírek

Olvasnivaló

Programok

Jelenleg nincsenek programok!