Ugrás a tartalomra

Látványos legóépítményeket mutatnak be Miskolcon

minap.hu
Utoljára módosítva
2024. október 12. szombat 16:36
A városba érkezett a Kockanapok kiállítás, vásár és játszóház, a legnagyobb magyarországi kiállított legógyűjtemény.
Mocsári László képgalériája

A legutóbbi miskolci Kockanapok óta eltelt 1,5 évben több mint száz építménnyel bővült a kiállítás, így az október 12-13-ai lett a rendezvénysorozat eddigi legnagyobb tárlata az Ady Endre Művelődési Házban. A látogatók több mint 2 millió kockából láthatnak elképesztő egyedi alkotásokat és különleges gyári készleteket. Kicsik, nagyok, idősek, fiatalok egyaránt találhatnak kedvencet a változatos témáknak köszönhetően - számolnak be az esemény közösségi oldalán a szervezők.

Egyedi formában mutatnak be a helyszínen filmjeleneteket, videojáték-jeleneteket. Az érdeklődők találkozhatnak Harry Pottertől a Marvel és DC világ szuperhősein keresztül a Csillagok Háborúja ikonikus jelenetei mellett filmklasszikusokkal is, mint például Kevinnel a Reszkessetek betörőkből. Gigantikus építmények tekinthetők meg a világ csodái és ismert épületei közül. Továbbá a gépeket, járműveket kedvelők is kedvükre szemezgethetnek a végeláthatatlan kollekcióban. Megannyi mozgó építmény is kiegészíti a kiállítás színes anyagát - sorolják. 

Lego Terminátor / Fotó: Mocsári László

Magyarországon egyedülálló kreatív foglalkoztató és játszóházban játszhatnak a Kockanapok rendezvényen résztvevők. A különböző méretű mozaiképítések mellett lehetőség nyílik egyedi tervezésű építmények összerakására is, valamint, aki útmutatás nélkül kíván építeni, a hegynyi ömlesztett kocka segítségével semmi sem szabhat határt képzeletének. A fiatalabb korosztály képviselőinek pedig játszószőnyegen, Duplo® építéssel van módjuk szüleikkel együtt minőségi időtöltésre. A rendezvény vasárnap 18 óráig tekinthető meg - értesültünk. 

További hírek

Olvasnivaló

Programok

Jelenleg nincsenek programok!