Ugrás a tartalomra

A magyarok EB álmai véget értek

minap.hu
Utoljára módosítva
2024. június 27. csütörtök 07:12
A magyarok egy régi mumusa vetett véget a nemzeti tizenegyünk németországi menetelésének.

Két meccset követtek szerdán igazán a magyar tekintetek. Csehország és Törökország harca valamint Grúzia Portugália ellenni meccse határozta meg, hogy a piros-fehér-zöld tizenegy továbbjut-e a csoportjából. A magyar csapat legyőzte ugyan a skótokat, de a sorsunk mégsem a saját kezünkben volt. A legjobb harmadikok között azonban lehetett keresnivalónk. Olyannyira, hogy elemzések szerint a harmadik legtöbb esélyünk volt ezen a módon a továbbjutásra. Ennek három módja lett volna:

  • A „B” csoportban Spanyolország és Olaszország ne kapjon ki Albániától, illetve Horvátországtól,
  • A „C” csoportban Anglia nyerjen Szlovénia ellen,
  • Az „F” csoportban Portugália és Törökország ne kapjon ki Georgiától, illetve Csehországtól.

Ha a háromból kettő teljesül, ott vagyunk a folytatásban. Hétfő este ez a forgatókönyv annyira valószínűnek tűnt, hogy a Portfólió mintegy 88 százalékos esélyt számolt a továbbjutásra.

Elsőként az angolok rúghatták volna tovább a mieinket, ám besült a brit puskapor, nem született gól a meccsen. A csehek korai emberhátrányban is megszorították a törököket szerda este, de ez a meccs számunkra kedvezően végződött: 2-1.

A mesebeli hármasból kettő sem jött össze a válogatottunknak. A legsimábbnak tűnő mérkőzésen múlt végül minden. Sokan emlékezhetnék még rá, hogy 2001-ben a tbiliszi Lokomotivi Stadiumban úszott el tulajdonképpen a világbajnokságon való szereplésünk, a grúzok ugyanis 3-1-re vertek meg minket. Most is a Kakukázus fenegyerekei mutattak a magyaroknak STOP táblát: hatalmas meglepetésre 2-0-ra simázták Portugália válogatottját, de ezzel a győzelemmel a mi menetelésünk végére tettek pontot.

További hírek

Olvasnivaló