Ugrás a tartalomra

Már raktáron az utánpótlás – középiskolások logisztikai versenye a Bosch-ban

Miskolc Televízió/minap.hu
Utoljára módosítva
2023. október 27. péntek 09:06
A Bosch miskolci kéziszerszámgyárában tartották csütörtökön az országos Profi-t-abilitiy logisztikai bajnokság regionális döntőjét.
Fotók: Robert Bosch Power Tool Kft.

A vármegyéből hatvan középiskolás mérte össze tudását, hogy a legjobb továbbjusson az országos döntőbe. A játék nemcsak logisztikai készségeket fejleszt, hanem pénzügyi, gazdasági és stratégiai gondolkodásra is ösztönöz – kortól függetlenül. A selejtezőbe tizenöt csapat jutott be, köztük a Miskolci Szakképzési Centrum (MSZC) négy középiskolájának húsz diákja.

Kiss Gábor köszöntőjében elmondta: a tapasztalatok azt mutatják, a fiatalok azt szeretnék tanulni, ami érdekli őket, és amilyen területen a későbbiekben a jövőjüket el is képzelik. A logisztika egy dinamikusan növekvő terület, ami a gazdaság szempontjából rendkívül fontos az MSZC kancellárja szerint, aki a Miskolc Televíziónak hangsúlyozta továbbá azt is, hogy a szakmai alapú társasjáték a közép- és felsőfokú diákok számára egyaránt hasznosnak bizonyul.

A Profi-t-ability Magyarország első logisztikai társasjátéka, melyet a Nagyvállalatok Logisztikai Vezetőinek Klubja alkotott meg. Céljuk nem volt kevesebb, mint hogy kapcsolatot teremtsen a középiskolás diákok, az oktatási intézmények és a nagyvállalatok között – ezzel segítve a diákok pályaorientációját.

A regionális döntő játékosainak 3D-s nyomtatott kamionokkal kellett árut szállítani a raktárak között, miközben az áruk értéke folyamatosan változhatott – csakúgy, mint a valós piaci körülmények között. A cél annyi volt, hogy a játékos úgy alakítsa a stratégiáját, hogy helyzetbe tudja hozni magát versenytársaival szemben, és minél több profitra tegyen szert.

A logisztika iránt érdeklődő fiatalok érthető módon gyakran nem rendelkeznek semmilyen gyakorlati tapasztalattal – ismertette stábunkkal a Robert Bosch Power Tool Kft. ügyvezetője az életet kiválóan modellező játék kapcsán. Fükő László úgy látja, ebben a játékban a jó egyéni eredményt csakis csapatban tudják a diákok elérni: együttműködve és összedolgozva.

A bajnokság mostani, utolsó helyi selejtezőjét követően a döntőt november 17-én rendezik a fővárosban.

A verseny végeredménye, és a döntőbe jutott diákok névsora:

1. helyezett: Hindulák Huba, Miskolci SZC Mezőkövesdi Szent László Gimnázium és Közgazdasági Technikum

2. helyezett: Fekete Nóra, SzSzC Sátoraljaújhelyi Kossuth Lajos Technikum, Szakképző Iskola és Gimnázium

3. helyezett: Szabó Zsófia, Miskolci SZC Mezőkövesdi Szent László Gimnázium és Közgazdasági Technikum

4. helyezett: Martinkó Viktória, Irinyi János Református Oktatási Központ, Kazincbarcika

5. helyezett: Bakos József, Andrássy György Katolikus Közgazdasági Technikum, Gimnázium és Kollégium

6. helyezett: Oszlánczi Máté, Andrássy György Katolikus Közgazdasági Technikum, Gimnázium és Kollégium

7. helyezett: Nánási Árpád, Miskolci SZC Baross Gábor Üzleti és Közlekedési Technikum

8. helyezett: Nótár Levente, Ózdi SZC Deák Ferenc Technikum és Szakképző Iskola

További hírek

Olvasnivaló