Ugrás a tartalomra

Mi Hazánk: a legkomolyabb büntetést követeljük!

minap.hu
Utoljára módosítva
2024. október 15. kedd 12:26
„Soha ne szabadulhasson a hétvégi miskolci gyilkosság elkövetője” – követeli Pakusza Zoltán, a Mi Hazánk alelnöke, miskolci önkormányzati képviselője.
Pakusza Zoltán (Mi Hazánk): elvárjuk a bíróságtól, hogy a lehető legsúlyosabb ítéletet hozza és a késelő élete végéig maradjon börtönben

Ahogy arról lapunk beszámolt, vasárnap éjjel a Kis-Avason, a pincesoroknál hátulról leszúrt egy 16 éves fiatalt egy 20 éves, vattai férfi. Az áldozat a barátaival szülinapot ünnepelt, ezért kibérelték a szórakozóhelyet. Ide állított be hívatlanul a késelő a barátjával, miután kintről meghallották a zenét.

Ezután zaklatták a bulizó lányokat, ami miatt vita robbant ki. A férfi ellopott bentről egy tortavágó kést, amit elrejtett magánál, végül az utcán szúrta meg vele a fiút.

A fiatalt a késelő hátba szúrta, már a kiérkező mentők sem menthették meg az életét.

Az esetre reagált a Mi Hazánk is. Közleményükben azt írták, hogy „az elmúlt időszakban jelentősen megszaporodott térségünkben a hasonló típusú bűncselekmények elkövetése”.

– A szándékos emberölés esetében a halálbüntetés visszaállítása is jogos lenne, de a jelenlegi jogi helyzetben a kiszabható legkomolyabb büntetést követeljük, vagyis a Mi Hazánk elvárja a bíróságtól, hogy a lehető legsúlyosabb ítéletet hozza és a késelő élete végéig maradjon börtönben – fogalmazott a közleményben Pakusza Zoltán, a párt alelnöke, miskolci önkormányzati képviselője.

Hozzátette: véleménye szerint „a miskolci politikusok felelőssége sem kerülhető meg a kérdésben, hiszen az elmúlt 14 évben folyamatosan elfogadták a rendőri beszámolókat, nem csak a fideszes, de a balliberális pártok képviselői is, benne a Jobbikkal”.

– Hagyták és jelenleg is hagyják, hogy fáskamrákba adjanak ki lakcímkártyákat, ezáltal újabb és újabb no-go zónákat teremtve – vélekedett.

A tragikus eseményt követően Tóth-Szántai József (Pont Mi Egyesület, Fidesz-KDNP) utasította a hatósági engedélyek kiadásáért és az ellenőrzésért felelős osztályok vezetőit, hogy akár a rendvédelmi szervek bevonásával és a Miskolci Önkormányzati Rendészet együttműködésével „haladéktalanul mérjék fel a Miskolcon engedély nélkül működő szórakozóhelyeket és azonnali hatállyal zárassák be azokat”.

A városvezető kiemelte azt is, hogy vissza kell állítani a seriff-rendszert, ennek előkészületeit már megkezdték, és meg fogják erősíteni a rendvédelmi jelenlétet is a közterületeken.

További hírek

Olvasnivaló

Programok

Jelenleg nincsenek programok!