Ugrás a tartalomra

Minap-indító (2024.04.02.) - Időjárás, orvosmeteorológia, levegőminőség, útinform, horoszkóp

minap.hu
Utoljára módosítva
2024. április 02. kedd 07:42
Délutánra felszakadozik a felhőzet és még napsütésre is számíthatunk, de a nyugati szelet viharos széllökések kísérhetik.
Mélyvölgy utca, távolban a palacsintaház. Fotó: Osztie Tibor

Időjárás

A front felhőzete és csapadékzónája lassan északkelet felé tevődik - ott még délután is számíthatunk borult, esős tájakra -, mögötte viszont szakadozik, gomolyosodik a felhőzet, és kisüt a nap. Délután az ország délnyugati felén erőteljesebbé válik a gomolyfelhő-képződés, és egyre több helyen alakulhat ki zápor, zivatar. A délnyugati részek kivételével nagy területen kísérhetik erős, viharos lökések a jellemzően nyugati irányú szelet, csak estére mérséklődik a légmozgás. Zivatar környezetében szintén előfordulhatnak viharos lökések. A legmagasabb nappali hőmérséklet többnyire 14 és 19 fok között alakul, a felhősebb északkeleti tájakon lehet ennél pár fokkal hűvösebb is. Késő estére 7 és 12 fok közé hűl le a levegő - írja a HungaroMet.

Orvosmeteorológia

A HugaroMet beszámolója szerint hideg fronthatás terheli az arra érzékenyeket. A fejfájás, migrén mellett a reflexidő megnyúlhat, a cselekvési reakció késhet, tartós álmosságérzés léphet fel. Továbbá a szervezet görcskészsége erősödik, az ízületi fájdalmak, valamint a reumatikus panaszok, a felső légúti megbetegedések is gyakrabban jelentkezhetnek.

Levegőminőség

Miskolc egész területén jó a levegő minősége a PM Monitoring Hálózat által mért értékek szerint.

Útinfom

A Miskolci Városgazda ma reggeli közlekedési információ szerint félpályás terelésre lehet számítani a következő utcákban:

Áfonyás utca
Balaton u.- Tarna u. kereszteződés
Bartók Béla u. 39.
Bencések útja 79.
Bodrogi Zsigmond u. 9.
Bodza u. eleje
Bors Vezér u. 62.
Cseresznyés u. 14.
Előhegy u. 20.
Csokonai u. 98.
Előhegy u.72.
Erdő sor 12.
Erdő sor 19.
Eszterházy u. 29. 
Hajós Alfréd u. 16.
Koppány utca eleje
Kőműves u. 31.
Papszer Utca – Mindszent tér 4 előtt.
Pillangó u. 12.
Szarkahegy u. 58.
Somlay Artúr u. 32.

Horoszkóp

Kos

Romantikus kalandban lehet ma részed, de vigyázz, hogy a stressz, vagy az általános feszültség el ne rontsák a kedvedet. Vedd észre a kínálkozó lehetőséget, és főleg ne törd le a párod lelkesedését. Menj bele a mókába, akkor is, ha nincs hozzá hangulatod, és hamarosan a kedved is megjön majd.

Bika

Ösztönösen érzed, ha valami nincs rendben otthon, de azt már nehezebb kitalálni, hogy mivel oldhatnád meg a helyzetet. A legjobb, ha egy őszinte beszélgetéssel kezdesz, így nem kell a másik helyett gondolkodnod. Ha elmondjátok, hogy mit vártok, és mi okozott csalódást, közelebb lesztek a megoldáshoz.

Ikrek

A mai nap is teljesen be vagy táblázva, azonban a lelkesedéseden sokat segít, hogy valaki észreveszi, milyen komolyan veszed a munkádat és a feladataidat, az elismerés pedig visszaadja a hitedet abban, hogy jól végzed a dolgaidat. Amíg a munkád örömet ad, addig azt is könnyebb elviselni, ha néha sok energiát kivesz belőled.

Rák

Anyagi nehézségek árnyékolják be a napodat, hiába van hó eleje, már most érzed, hogy a kereted nem lesz elég a terveid megvalósításához, de legalább is szerényebb keretek közé kell szorítanod őket. Tartsd magad a költségvetésedhez, bármilyen nehéz is ez most. A nap végére derűsebben látod majd a helyzetet.

Oroszlán

Miden helyzetből van kiút, csak meg kell találnod, merre keresd. Lehet, hogy egyszerűbbnek tűnik dacosan sarokba vágni mindent, és a világot hibáztatni, de ez sajnos nem fogja megoldani a helyzetedet. Az egyetlen esélyed, ha felszegett fejjel csak azért is tovább mész, és magad valósítod meg a terveidet.

Szűz

Végre jut egy kis időd magadra is, de nehezedre esik nem valami mások számára is hasznossal töltened. Ne érezz bűntudatot, ha egy kis időt önmagadra is fordítasz, ennyi neked is jár. Ha feltöltődsz egy kis energiával és jó kedvvel, később mások számára is még hasznosabb leszel.Mérleg
Ne légy ma túl szigorú önmagadhoz, attól, hogy valami nem sikerül, még nem kell rögtön teljesen lemondanod a magadba vetett hitedről. Senki nem jár mindig mindenben sikerrel, a kudarcaid helyett, ha elbizonytalanodsz, gondolj arra, mennyi mindent értél már el az életedben,ez segít, hogy visszanyerd a pozitív szemléletedet.

Skorpió

Ne annak higgy, aki azt mondja, amit hallani akarsz, mert valószínűbb, hogy az őszinte veled, aki a saját érdekedben azt is kimondja, amit nem szívesen hallasz. Az igazság elsőre egy kicsit fájhat, de ha elég erős vagy ahhoz, hogy szembenézz vele, akkor később könnyebb lesz megtalálni a helyes ösvényt.

Nyilas

Légy óvatos egy friss érzelemmel kapcsolatban, mert könnyen lehet, hogy most magadat is becsapod, és egy csalódást próbálsz elfedni a pillanatnyi és könnyen szerzett boldogsággal. Ez azonban nem jelenthet valódi megoldást, és nem tarthat sokáig ez az állapot.Bak
Ha egyedülálló vagy, akkor a mai napon érdemes nyitott szemmel járnod, mert a múltadból váratlanul felbukkanó személy felkavarhatja az érzelmi állóvizet. Vagy ő, vagy valaki, aki általa kerül ma az életedbe, még hosszú távon is változásokat hozhat.

Vízöntő

Tele vagy tervekkel és izgalommal egy közeli vállalkozásodat illetően, a környezetedben azonban valaki, akinek a véleménye fontos számodra, kissé szkeptikus. Bármennyire szereted is, most ne hagyd, hogy elvegye a kedvedet, inkább próbáld meg őt is belevonni a mókába és a tervezgetésbe.

Halak

Légy óvatos azokkal, akik a szemedben túlságosan kedvesek veled, másokat viszont szívesen kibeszélnek, mert jó eséllyel a hátad mögött rólad pletykálnak ugyanilyen kedves mosollyal azokkal, akikről most veled beszélnek. Ma kétszer is gondold meg, mielőtt a magánéletedről beszélsz valakinek.

Forrás: Bien

További hírek

Olvasnivaló

Programok

Jelenleg nincsenek programok!