Ugrás a tartalomra

Minap-indító (2024.07.06.) - időjárás, levegőminőség, útinform, horoszkóp

minap.hu
Utoljára módosítva
2024. július 06. szombat 07:52
Nyakunkon a következő hőhullám, ma akár 31 fok is lehet. Melegfronttal, fejfájással, miegymással.
Kutyameleg lesz ma. Fotó: Mocsári László

Időjárás

Szombaton nyugat-északnyugat felől vastagabb fátyolfelhők is érkezhetnek, de emellett sok napütésre készülhetünk, viszont csapadék sehol sem várható. Sokfelé élénk, erős, északnyugaton néhol viharos lesz a déli-délkeleti szél. Hajnalban 12-20 fokot mutathatnak a hőmérők. Visszatér a kánikula, a csúcshőmérséklet 30 és 35 fok között alakul - írja az idokep.hu.

Orvosmeteorológia

Szombaton újra kánikula várható, az egyre melegebb idő miatt melegfronti tünetek jelentkezhetnek.
Migrén, fejfájás, keringési problémák, szédülés, rosszullét, fáradékonyság, dekoncentráltság és bágyadtság egyaránt előfordulhat.
Alvásproblémák is jelentkezhetnek, emiatt kialvatlanok lehetünk. A szelesebb tájakon élők körében tovább fokozódhatnak a fejfájásos panaszok, valamint ingerlékenység és nyugtalanság is jelentkezhet.
Nagy lesz a napszúrás veszélye, ezért napközben lehetőleg ne tartózkodjunk a tűző napon! 10 és 16 óra között nagyon erős, helyenként extrém erős lesz az UV-sugárzás, ezért a szabadban ajánlott gondoskodni bőrünk megfelelő védelméről.

Közlekedésmeteorológia

Szombaton száraz utakra készülhetünk, viszont sokfelé élénk, erős, északnyugaton néhol viharos lesz a déli-délkeleti szél, amely jelentősen ronthatja a járművek menetstabilitását. A napos időben érdemes vezetés közben napszemüveget viselni. Az egyre melegebb időben tompulhatnak reflexeink, figyelmetlenebbek lehetünk. Gyermekeinket, házi kedvenceinket ne hagyjuk a tűző napon álló, zárt járműben.

Erős pollenterhelés

A csalánfélék pol­len­kon­cen­tráci­ó­ja jellemzően a közepes-magas tartományban alakul, a pázsitfűféléké közepes szinten van jelen.
Az útifű virágpora közepes-magas szintet érhet el, míg a libatopféléké, a lóromé, a kenderféléké, a gyékényé, a sásféléké, valamint az ernyősvirágzatúaké országosan alacsony. A fák közül alacsony koncentrációban van jelen a levegőben a szelídgesztenye, a ciprus- és tiszafafélék, a hárs és a fenyőfélék pollenje is. A kültéri allergén gombák spóraszáma jellemzően a magas-nagyon magas tartományban alakulhat.

Levegőminőség

Városszerte jó a levegő minősége a pmmonitoring.hu reggeli jelzései szerint.

Útinform

A Városgazda közlekedési hírei: 

Még tart a Tizeshonvéd utca 16-22 szám közötti területen a távfűtési vezetékek cseréje, ahol július végéig az érintett szakaszon a gyeprácsos parkolót lezárják. A Tizeshonvéd u. 18. szám előtt pedig várhatóan július 01. és július 30. között teljes szélességében lezárják az úttestet.

Félpályás terelésre lehet számítani:
Bartók Béla u. 39
Balassi u. 10/a,
Balassi u. 12
Bencések útja 111
Berekalja u. 9
Cukrász u. 17
Csermák A. u. 67
Csokonai V. M. 100
Csokonai u. 120
Enyedi Gy. u. 1
Felmező u. 8
Iglói u. 24/A
János u. 17
Kabók L. u. 20
Kázmér u.14
Késmárki u. 1
Kiss tábornok u. 10-es postánál
Kodály Z.u. 88.
Koppány u. 10
Lehár F. u. 4
Lévay u. – Soltész N. K. u. kereszteződés
Liszt F. u. 13/b
Martinovics u.– Bem J. u. kereszteződés
Meggyesalja u. 38
Móra F. u. 35.,
Nagy Lajos király u. 3
Róna u.
Sály I. u. 29
Soltész N.K. u. 26
Soltész N. K. – Kont u. kereszteződés
Sütő u. – Balassi u. kereszteződés
Sütő J. u. 6
Szarkahegy u. 2.
Szemere u.20
Szeretet u.16
Szerdahelyi K. u. 37
Szikla u.- Endrődi u. kereszteződés
Tapoly u.18
Tinódi u.12
Tokaji F. u. 32
Vécsey u.12
Zempléni u. 3

Horoszkóp

Kos
Nagyon rád férne most a lazítás, de valaki mintha csak az idegeiden táncolna. Próbálj megnyugvást keresni a szerelmed oldalán, ő nem csak meghallgatja a panaszaidat, de abban is segít majd, hogy jobban érezd magadat a bőrödben.

Bika
Nem lehet kétszer ugyanabba a folyóba lépni, de ugyanazt a hibát többször is el lehet követni. Mivel azonban a körülmények mások, most nem biztos, hogy segít, hogy egyszer már rájöttél a megoldásra, ebből az esetből egészen új tanulságot kell majd leszűrnöd.

Ikrek
Nyíltan és tiszta szívvel közeledsz valakihez, még akkor is, ha tudod, hogy ez magában rejti a visszautasítás kockázatát. Megéri azonban mindent egy lapra feltenni, mert a csillagok most kedveznek azoknak, akiknek tiszták a szándékaik.

Rák
Úgy érzed, itt az ideje, hogy a pároddal nagyon őszintén elbeszélgessetek a jövőtökről, még akkor is, ha ez felvet néhány kényes kérdést is. Lehet, hogy ennek a beszélgetésnek nem minden pillanata lesz kellemes, de utána erősebbnek és nyugodtabbnak érezhetitek a kapcsolatotokat.

Oroszlán
Még egy Oroszlánnak is szüksége van néha arra, hogy behúzza a karmait, és doromboljon kicsit valakinek. Lehet, hogy elsőre furcsán érzed majd ebben a szerepben, de a gyengédséghez könnyű hozzá szokni.

Szűz
Bonyolult és talán kellemetlen helyzettel találhatod ma szembe magadat, de ami másnak komoly feltörést okozhatna, az a te gyors észjárásoddal pillanatok alatt megoldható nehézséggé válik. A lényeg, hogy cselekedj magabiztosan.

Mérleg
Ideges lehetsz, amikor olyan környezetbe kerülsz ma, ahol még csak kevesen ismernek, az emberek véleménye azonban fontos lehet számodra. Aggodalomra azonban nincs okod, hiszen a Mérlegek bájos személyisége bárkit levesz a lábáról.

Skorpió
Ne siettesd a dolgokat, hagy, hogy minden a maga tempójában történjen meg, mert ha túlságosan is előre rohansz, később visszasírhatsz olyan időszakokat, amelyeket nem volt időd kiélvezni. Találd meg a szépséget az adott pillanatban.

Nyilas
Sokadszorra kell ugyanazt a kört futnod, de most úgy érzed, végre megtaláltad a ritmust, hibátlanul teljesítheted a feladatodat, megugrod az akadályokat, és kiszabadulhatsz a mókuskerékből. Vigyázz, hogy ne veszítsd el a lendületedet, akkor nem lehet baj.

Bak
Lehet, hogy ha kicsit lazítasz a tempón, akkor nem mindennel végzel addigra, mint ahogyan eltervezted, de nagy szükséged van most egy kis pihenőre. A dolgok megvárnak, a munka pedig nem szalad el, ezért nem érdemes agyonhajtanod magadat.

Vízöntő
Egy komoly beszélgetésre kerülhet sor egy családtagoddal, amiben a terveidről, jövődről kérdezget, és nem biztos, hogy neked minden kérdésre kész válaszod van már. Emiatt azonban nem kell rosszul érezned magadat, hiszen nem is lehet az életünk minden részét előre elterveznünk.

Halak
Szereted az újdonságot és az izgalmakat, de amikor örömöt találsz az állandóságban, meglátod a szépséget a kiszámíthatóságban, és örülsz annak, hogy bizonyos dolgok nem fognak megváltozni, akkor tudhatod valamiről igazán biztosan, hogy megtaláltad a neked valót. (bien.hu)
 

További hírek

Olvasnivaló

Programok

Jelenleg nincsenek programok!