Ugrás a tartalomra

Novemberben átfestik az avasi lépcsősort

Miskolc Televízió/minap.hu
Utoljára módosítva
2023. szeptember 22. péntek 15:17
November 4-ére várják a civileket a Kisavas sor lépcsőinek festésére. Hamarosan indul a toborzás.
Fotók: Horváth Csongor

A tervek szerint kétféle betonfestéket kap majd a most még egyhangú szürke burkolat. A Városgazda munkatársai már felújították a lépcsőt, lefestették a korlátot, és a területen készül egy természetközeli fejlesztés is.

A civilek már nem először segítenek abban, hogy a történelmi Avas utcáit, lépcsősorait rendbe tegyék. Nagy Bálint – akinek a környéken van borospincéje - a Miskolc Televíziónak azt mondta, hogy novemberben újra akcióba kezdenek az egyik miskolci étterem és az Avasi Cellárium melletti lépcsősoron.

A lépcső örökségvédelem alatt áll, ezért a munkákhoz engedélyeztetés szükséges. Hamarosan az egyik avasi pince közösségi oldalán toborzásba kezdenek majd, és várják azokat a segíteni szándékozó civileket, akik szívesen részt vennének november 4-én a lépcsősor megszépítésében. Szopkó Tibor alpolgármester szerint a civilek és a város együttműködése kiváló – tudta meg a helyszínen stábunk.

A lépcsősor mellett a Városgazda munkatársai már kivágták az elszáradt fákat, gallyaztak, megritkították az aljnövényzetet és összegyűjtötték a szemetet. Itt építik ki azt az erdei ösvényt, amely a Kálvária lépcsőhöz vezet majd, és környezetbarát anyaggal, mulccsal fedett lesz.

A beruházás része annak a Terület- és Településfejlesztési Operatív Programnak, amelyben csaknem 900 millió forintot fordíthat az önkormányzat több lépcsőben zöldítésre, sétautak kialakítására és parkosításra.

További hírek

Olvasnivaló

Programok

Jelenleg nincsenek programok!