Ugrás a tartalomra

Rakétatalálat ért egy mecsetet Ciszjordániában

minap.hu
Utoljára módosítva
2023. október 22. vasárnap 09:45
Rakétatámadás érte vasárnapra virradóra a damaszkuszi és az aleppói repülőteret, egy ember meghalt, a légikikötők működését felfüggesztették – jelentette a szíriai állami média, Izraelt téve felelőssé a támadásért.
Fotó: MTI/EPA/Mohamed Szaber

Az MTI szemléje szerint az arab ország közlekedési minisztériuma bejelentette, hogy a forgalom újraindításáig a járatokat a Földközi-tenger partján lévő el-Ládzikíja repülőterére irányítják.

Az aleppói és a damaszkuszi repülőteret – melyek Szíria legfontosabb légikikötői – korábban már érték légitámadások, amelyek miatt működésük egy időre akkor is leállt.

Izrael az utóbbi években számos légicsapást mért szíriai célpontokra, a hadsereg, valamint a damaszkuszi kormánnyal szövetséges erők, köztük a libanoni Hezbollah síita szervezet hadállásai ellen.

Bár a támadásokról szóló híreket az izraeli hadsereg rendszerint nem kommentálja, az izraeli vezetés többször leszögezte: mindent megtesz azért, hogy Irán ne vethesse meg a lábát Szíriában, különös tekintettel a Golán-fennsík térségére.

Izrael azt állítja, hogy megölte a Hamász és az Iszlám Dzsihád támadásokat szervező vezetőket a ciszjordániai dzsenin mecset elleni légicsapás során – írja a The Guardian.

Mint írták, a csapás az Al-Ansar mecsetet érte, amelyről az izraeli hadsereg vasárnap közölte, hogy „a terroristák parancsnoki központként használtak a támadások megtervezésére bázisaként”. A halottak számát nem közölték. A jenini Vörös Félhold igazgatója, Mahmúd Al-Szaadi azt mondta, egy ember meghalt, három pedig megsérült.

(via 24.hu)

További hírek

Olvasnivaló

Programok

Jelenleg nincsenek programok!