Ugrás a tartalomra

A DK, majd a Városháza is reagált a MIKOM ügyvezetőjének távozására

minap.hu
Utoljára módosítva
2023. szeptember 21. csütörtök 18:30
A DK elhatárolódik a döntéstől, melyet Veres Pál, Miskolc polgármestere hozott meg, a polgármesteri hivatal közleménye szerint a városvezető a MIKOM dolgozóinak, külső és belső partnereinek véleményét megismerve meghallgatva, megértve döntött.

Közleményben reagált csütörtök délután a Demokratikus Koalíció Miskolci Szervezete a MIKOM Kft. ügyvezetőjének szerdai távozására. A párt helyi szervezetének közleményét változtatás nélkül közöljük:

"Azonnali hatállyal, indoklás nélkül és a várost vezető ellenzéki pártokkal való egyeztetést megkerülve távolította el tisztségéből Veres Pál polgármester a miskolci önkormányzati médiát működtető MIKOM Miskolci Kommunikációs Nonprofit Kft. ügyvezetőjét, Maros Évát.

Mi, a Demokratikus Koalíció tagjai szociáldemokraták vagyunk, ezért nem fogjuk engedni, hogy Miskolcon sérüljön a sajtószabadság és a demokratikus önkormányzati működés. Nem fogjuk eltűrni, hogy propagandamédiát csináljanak a miskolciak tévéjéből és újságjából. Nem fogjuk engedni, hogy a polgármester a saját kampányeszközeként kezelje az önkormányzati médiát. A miskolci önkormányzati médiának továbbra is politikailag független, szakmai alapokon kell működnie, amely kizárólag a Miskolcon élők érdekeit képviseli. Az önkormányzati cégek vezetéséről csak a polgármestert támogató pártokkal egyeztetve szabad dönteni. A Demokratikus Koalíció most és a jövőben is együtt kíván működni az ellenzéki pártokkal Miskolc demokratikus vezetésében, de Veres Pál döntésétől elhatárolódunk."

Frissítünk!

A közleményre néhány órával később szintén közleményben reagált a miskolci polgármesteri hivatal sajtóosztálya. Ezt ugyancsak változtatás nélkül adjuk közre:

Veres Pál polgármester döntött a MIKOM Kft. ügyvezető igazgatója jogviszonyának megszüntetéséről (az érintett felek közös megegyezéssel szüntették meg). 
A városvezető megismerve, meghallva, megértve a MIKOM dolgozóinak véleményét, megismerve, meghallgatva a MIKOM-mal dolgozó belső és külső partnerek véleményét is hozta meg döntését.

Ahogyan arról a minap.hu is beszámolt, Maros Éva közös megegyezéssel távozott szeptember 20-ával a MIKOM Nonprofit Kft. éléről, a vezetői poszt betöltésére pályázatot írnak ki. 

(A MIKOM Kft. a kiadója a Miskolci Naplónak, a minap.hu hírportálnak és a cég üzemelteti az idén 38 éves Miskolc Televíziót is.)

Olvasnivaló

Programok

Jelenleg nincsenek programok!