Ugrás a tartalomra

Roadpol-akció: több mint kétezer jogsértést követtek el teherautó- és buszvezetők

mti.hu
Utoljára módosítva
2024. május 22. szerda 09:45
A rendőrök 2133 alkalommal állapítottak meg jogsértést a múlt heti Roadpol országos akcióban, amelynek során tehergépkocsikat és autóbuszokat ellenőriztek Magyarország közútjain - közölte az Országos Rendőr-főkapitányság (ORFK) szerdán a police.hu-n, melyről az MTI adott ki közleményt.
A rendőrség februári Roadpol akciója /Fotó: Osztie Tibor

Az információ szerint a rendőrség az európai szintű ellenőrzés keretében május 13-19. között Magyarország egész területén a nehéz tehergépkocsik és autóbuszok fokozott közúti ellenőrzését végezte.

Az összegzés szerint a rendőrök 6553 tehergépkocsit és 485 autóbuszt ellenőriztek, és 2133 alkalommal állapítottak meg jogsértést. Azonnali közlekedési korlátozást tizenegy tehergépkocsi és két busz esetében rendeltek el - írták.

A tehergépkocsik ellenőrzésekor vezetési és pihenőidővel kapcsolatos szabályszegések miatt 134 alkalommal, a jármű- és rakománybiztonsággal kapcsolatban 221 esetben, míg az okmányokkal kapcsolatos jogsértések miatt 163 alkalommal intézkedtek.

A tehergépkocsi-vezetők ellenőrzésekor hét esetben merült fel alkoholfogyasztás gyanúja, 561 alkalommal nem használták biztonsági övet, passzív biztonsági eszközt, valamint 482 jármű vezetője túllépte a megengedett legnagyobb sebességet – ismertették. 

Az autóbuszok ellenőrzésekor vezetési és pihenőidővel kapcsolatos szabályszegések miatt tizenöt alkalommal, míg az okmányokkal kapcsolatos jogsértések miatt két alkalommal intézkedtek.

Az ellenőrzött autóbuszok vezetői közül tizenhat esetben nem használták a biztonsági övet, illetve tizenöten túllépték a megengedett legnagyobb sebességet - közölte az ORFK.

További hírek

Programok

Jelenleg nincsenek programok!