Ugrás a tartalomra

„Sorsod Borsod”

minap.hu
Utoljára módosítva
2024. február 19. hétfő 12:29
Visszatér szülővárosába, Miskolcra a híres-hírhedt bármixer és gasztronómiai szakember, pethőtomi. (Támogatott tartalom)

Olyan nagy múltú helyek fűződnek munkásságához Miskolcon, mint a Club Havana-Réteskék, a Manana, a  Collins, a Bors étterem, a Laza bor bár és egy olyan hosszú távú sikeres bármixerképzés, aminek köszönhetően 2000 és 2013 között sok sikeres végzős hallgató tudott szinte azonnal elhelyezkedni és kamatoztatni frissen szerzett tudását.

Tamás a 10 évvel ezelőtti válását követően sem morálisan, sem pedig szakmailag nem érezte úgy, hogy Miskolcon kell folytatni az addig nagy munkával és odaadással kitaposott utat. Mivel már korábbi éveit tekintve is inkább Budapesthez fűzték nagyobb szakmai sikerek, ezért egyértelmű volt, hogy a cél székesfővárosunk lett. Hirtelen nagy űr alakult Miskolc belvárosi vendéglátását tekintve, hiszen egy csapásra tűntek el olyan fontos üzletek, amelyek a mai 40-es 50-es korosztálynak korábban törzshelyükként szolgáltak.

Az elmúlt 10 év inkább olyan vendéglátói szakértői megbízatásokról szólt, melyekben Tomi már kellő gyakorlattal rendelkezett. Olyan nulláról induló, nagynevű budapesti és vidéki egységek bevezetésére szerződött, melyek között nem egy Michelin  vagy 4* Superior ház is teret kapott, legyen az Tokaj-Hegyalja, Esztergom, Budapest vagy Békés.

Bár szakértői munkáinak köszönhetően tapasztalatai gazdagodtak, és szakmai ázsiója csak felfelé ívelt, de nagyon nehezen küzdött meg a „munkahelyi ártalomként” említhető betegségével, ami nagy kihívást jelentett a mindennapi feladatok elvégzésében… de ez mára szerencsére a múlté. Legfontosabb lendítő­erő azonban mégis az, hogy közel tizennégy éves kislányához végleg közelebb kerüljön úgy lelkileg, mint fizikailag. „Mert ez a kapcsolat minden pozitív törekvésemnek az alapjául szolgál”

„Nagy örömmel tölt el, hogy az elmúlt két hétben nagyon sok megkeresést kaptam, biztatást és szeretet régi törzsvendégeimtől, barátoktól,  megbízóimtól, családtagoktól” – mondja Tamás, üdvözölve hazajövetele körülményeit.

„Mindezt utólag is köszönöm mindenkinek” – mondja alázattal.

„Sajnálattal tapasztalom, hogy kellően szegényes most a felhozatal a minőségi vendéglátóhelyek tekintetében” – ecseteli a frissen látottakat.

Mint minden más iparág, úgy a vendéglátás is munkaerőhiánnyal küzd. Reméljük, a „Mixersuli pethőtomival” ismét lehet egy reménysugár a pultos-mixer-bartender vagy borértő munkaerő utánpótlásának tekintetében.

„Nagy büszkeséggel tölt el – mondja Tamás – hogy a 2000-es évek elején indított mixertanfolyamok akkori végzősei közül többen még ma is – de már immáron a szakma nagyjaiként – végzik munkájukat Miskolc meglévő minőségi vendéglátó egységeiben.

Nem csak Tamás hazajövetele adhatja most az inspirációt az érdeklődők számára, ugyanis záros határidőn belül a miskolci városvezetésnek is köszönhetően több komoly vendéglátó egységgel fog bővülni városunk! Reméljük, hogy a tanfolyami friss végzősök szinte azonnal munkához tudnak majd jutni, és ismét elmondhatjuk, hogy az országban az egyik legprofibb és magas minőségű bárkultúra jellemzi majd városunk éjszakai életét.

A most induló tanfolyam egyediségét az is adja, hogy Tamás az elmúlt 30 év tapasztalatát is beledolgozta az oktatási tananyagba, legyen az egy üzletnyitáshoz szükséges szakhatósági ügyintézés, HACCP alapelvek ismerete, koncepcióalkotás, rendezvényszervezési ismeretek és azok megtérülésének számítási alapjai.

A tanfolyam helyszínéül a prémiumminőséget képviselő Ficzak „high class” nívójú bár szolgál majd, ami jelenleg is a miskolci italfogyasztási kultúrának az egyik, – ha nem a – legmagasabb színvonalat képviselő pontja.

„Több mint 20 éve már, hogy elvégeztem a Pethő Tomi-féle bármixer tanfolyamot. Én személy szerint nagyon megtaláltam a helyem ebben a szakmában, és azóta sem bántam meg, hiszen több mint 20 éve egy ikonikus miskolci vendéglátó egységben dolgozom a szakmában”.

KÖVY ÁDÁM,
AZ IMPRESSZÓ ÉTTEREM BARMANAGERE

Kövy Ádám

„Már évek óta sikeres felszolgálóként tevékenykedtem, mikor A 2000-es évek elején, ráépülőképzésként végeztem el Tominál a bármixer tanfolyamot, ezáltal is komplexebbé téve szaktudásom.”

TÓTH SÁNDOR FELSZOLGÁLÓMESTER,
A ROSSITA ÉTTEREM ÜZLETVEZETŐJE

Tóth Sándor

„A Tominál elvégzett tanfolyam szükséges volt ahhoz, hogy még inkább magabiztos legyek az általam vezetett bár pultja mögött. Ez a tanfolyam csak tovább inspirált arra, hogy csak a magas minőséggel érdemes foglalkozni!”

DR. PARANAI ENDRE,
A FICZAK BÁR TULAJDONOSA, ÜZEMELTETŐJE

Paranai Endre

„Fiatalon végeztem el Tominál a bármixer tanfolyamot és évekig élveztem ennek gyümölcsét. A mai munkámhoz is óriási segítséget nyújtott az a kapcsolati tőke, amit a vendéglátásban töltött évek alatt szereztem”

OLÁH ANGÉLA,
KORÁBBAN ÉVEKIG A MANANA ÉS IMPRESSZÓ ÜZLETEK BÁRMIXERE, A KOSZTOLÁNYI INGATLAN CSOPORT INGATLANSZAKÉRTŐJE

Oláh Angéla

START MÁRCIUSBAN!

RÉSZLETEKRŐL ÉRDEKLŐDJ TELEFONON: 06/20-508-74-84, VAGY E-MAILEN: VINOBARCLUB@GMAIL.COM, ILLETVE FACEBOOKON: PETHŐ TOMI NÉVEN!

További hírek

Olvasnivaló

Programok

Jelenleg nincsenek programok!