Ugrás a tartalomra

Szakmai vendégségben itthon

minap.hu
Utoljára módosítva
2023. november 27. hétfő 13:15
Tárlatvezetésen ismerkedhettek turisztikai szakemberek a Magyar Ortodox Egyházi Múzeum és a Szentháromság ortodox templom egyházi gyűjteményével, és Közép-Európa legnagyobb ikonosztázát is megcsodálhatták.
Fotó: magánarchívum

A város turisztikai szereplői, szolgáltatói számára rendszeresen szervez szakmai programokat, találkozókat a MIDMAR Kft. A „Vendégségben itthon” című sorozatuk idei utolsó állomása a város egyik legértékesebb szakrális látnivalója volt, amely sokszor érdemtelenül kimarad a turisták miskolci programjából. Pedig a Magyar Ortodox Egyházi Múzeum és a Szentháromság ortodox templom a vallási és a kulturális turizmus iránt érdeklődők számára egyaránt különleges helyszín.

A látogatás kezdetén Bokányi Ljudmilla, a Múzeumot fenntartó alapítvány igazgatója köszöntötte a résztvevő turisztikai szakembereket, akiknek lehetőségük volt arra, hogy a tárlatvezetésen megismerhessék az egyházi gyűjteményt, majd a templomban megcsodálják Közép-Európa legnagyobb ikonosztázát, és érdekes információkat tudjanak meg róla, valamint a miskolci ortodox közösség történetébe is bepillantást nyerhettek. A templombemutató végén szó esett a további fejlesztési tervekről és a turisták számára fontos praktikus tudnivalókról is.

Az eseményt szervező Tourinform Miskolc munkatársai mellett, kulturális és múzeumi szakemberek és szállásadók vettek részt a látogatáson, hiszen a cél az, hogy megismertessék őket Miskolc látnivalóival, és így a városunkba látogató turisták tőlük első kézből kapjanak megfelelő információkat és ötleteket az itteni nevezetességekről. 

A szervező MIDMAR Kft. 2024-ben is folytatja a „Vendégségben itthon” szakmai tanulmányútjait, ahol olyan helyszíneket, látnivalókat mutatnak be, amelyek újak vagy kevéssé ismertek a város sokszínű turisztikai kínálatában - írták közleményükben. 

További hírek

Olvasnivaló

Programok

Jelenleg nincsenek programok!