Ugrás a tartalomra

A százötven éves miskolci Fűtőház is várja az érdeklőket a Múzeumok Éjszakáján 

minap.hu
Utoljára módosítva
2024. június 15. szombat 21:11
Titkos bunker Veszprémben, 150 éves Fűtőház Miskolcon, vasúti magángyűjtemény Kelebián, nosztalgiabuszok Hatvanban. A MÁV-VOLÁN-csoport  21 helyszínen várja az érdeklődőket a Múzeumok Éjszakáján – közölte szerkesztőségünkkel a társaság.
Képünk illusztráció / Fotó: muzej.hu

A Múzeumok Éjszakáján, június 22-én, az ország számos pontján várják érdekes programokkal a látogatókat. A MÁV-VOLÁN-csoport idén is aktív résztvevője a rendezvénynek, 19 településen, összesen 21 helyszínt nyit meg az érdeklődők előtt jövő szombat éjszaka.

Az idei évben Miskolc mellett, Budapesten, Debrecenben, Domaszéken, Dombóvárott, Hatvanban, Kecskeméten, Kelebián, Mártélyon, Nagykanizsán, Pécsett, Petőfiszálláson, Püspökladányban, Szegeden, Székesfehérvárott, Szentesen, Szolnokon, Szombathelyen és Veszprémben is várják az érdeklődőket a vállalatcsoport munkatársai.

Mint írják, a korábbi években már látogatható helyszínek mellett most új programokkal gazdagodik a rendezvény.

Budapesten megnyitja kapuit a MÁV Archívum, ahol ízelítőt kaphatunk a vasúttársaság egyedülálló gyűjteményéből, többek között tervrajzok, fotók is megtekinthetők lesznek, továbbá a résztvevők bepillantást nyerhetnek a dokumentumok tárolásának és digitalizálásának műhelytitkaiba is.

Most először látogatható a Múzeumok Éjszakája rendezvénysorozat keretében Kelebia vasútállomásnál Tapodi Ottó, kelebiai lakos lenyűgöző magángyűjteménye, amely a múlt vasúti emlékeinek gazdag tárházát kínálja az érdeklődők számára.

Szintén új és nagyon érdekes programlehetőség a MÁV-START miskolci fűtőházának megtekintése, ahol vasúti és közúti járművek izgalmas világa nyílik meg a látogatók előtt.

Jövő szombaton lesz lehetőség a veszprémi vasútállomás melletti titkos bunkert is körbejárni, ahol 1990-ig rejtve üzemelt a MÁV Megyei Polgárvédelmi Parancsnoksága és Vezetési Központja. Igazán különleges helyszín, ahol korhű üzemképes berendezések, használati tárgyak láthatóak és ki is próbálhatók.

A Volánbusz újra Hatvanban várja a régi klasszikusok kedvelőit. A társaság értékmentési programjának központja, a hatvani telephely erre az éjszakára ismét megnyitja kapuit, és kiállításokkal, tárlatvezetéssel, hatvani nosztalgiautazással várja az érdeklődőket.

További hírek

Olvasnivaló

Programok

Jelenleg nincsenek programok!