Ugrás a tartalomra

Szekrény zuhant a gyermekre, vádat emeltek a szülők ellen

minap.hu
Utoljára módosítva
2023. szeptember 13. szerda 11:16
A kétéves gyermekük játék során felkapaszkodva, a bútort magára rántva hanyatt esett és életveszélyes sérüléseket szenvedett.

A Borsod-Abaúj-Zemplén Vármegyei Főügyészség vádat emelt egy férfi és egy nő ellen életveszélyt okozó gondatlanságból elkövetett súlyos testi sértés vétsége miatt - számol be közleményben a főügyészség. A szülők vásároltak egy használt két részes előszoba szekrényt, amelynek a felső részét nem rögzítették biztonságos módon. 2 éves gyermekük játék során felkapaszkodva, a bútort magára rántva hanyatt esett és életveszélyes sérüléseket szenvedett.

A vádirat szerint a vádlottak házastársak egy borsodi településen lévő családi házban, albérletben éltek 3 kiskorú gyermekükkel. 2022. július hónap közepén vásároltak egy két részes laminált forgácslapból készült előszoba szekrényt.

A férfi a szekrény alsó részén lévő 3 db csapra ráhelyezte a bútor kétpolcos felsőrészét, majd a nappaliban a falhoz támasztotta. A vádlottak tudatában voltak annak, hogy az illesztőcsapok csak azt akadályozzák meg, hogy a felsőrész ne csúszkáljon, a stabil és biztonságos használathoz viszont a felsőrész hátlapját a falhoz kellett volna rögzíteni, amit elmulasztottak. 

A baleset napján a 2 éves gyermekük néhány percre kikerült a szülők látóköréből, és a szekrényre felkapaszkodva a bútor polcos felső részét kimozdította és azt magára rántva hanyatt esett. Az anya észlelve a balesetet leemelte a gyermek mellkasáról a szekrényt, majd férjével együtt haladéktalanul gondoskodtak orvosi ellátásáról - szól a közlemény.

A gyermekkorú sértett a cselekmény következtében közvetetetten életveszélyes sérüléseket szenvedett el, amiért az ügyészség a büntetlen előéletű szülőkkel szemben tárgyalás mellőzésével büntetővégzésben felfüggesztett fogház büntetést indítványozott.
 

További hírek

Olvasnivaló

Programok

Jelenleg nincsenek programok!