Ugrás a tartalomra

Új szárnnyal bővül a Diósgyőri Bölcsőde

DA
Utoljára módosítva
2024. február 15. csütörtök 15:18
Huszonnyolc férőhellyel, két csoportszobával és új játékokkal gazdagodik az intézmény.
Miklós Vikor, Varga Andrea és Makai András a sajtótájékoztatón a Diósgyőri Bölcsődében. Fotók: Juhász Ákos

Miskolc önkormányzata több mint bruttó 170 millió forint uniós támogatásból bővíti a Diósgyőri Bölcsődét a Kuruc utca 65/A szám alatt. Ez a város egyik legnívósabb bölcsődéje, ahol tankonyha is működik. Az épület új, két csoportszobát tartalmazó, 28 férőhelyes szárnnyal gazdagodik. Így az eredetileg 84 férőhelyes intézmény összesen 112 férőhelyes lesz. 

A projekt eredményeként az elmúlt időszakban az intézmény energetikai korszerűsítése is megtörtént. Továbbá az eszközbeszerzés során új nevelési és játszóeszközöket is vásárolnak. A pályázat Magyarország Helyreállítási és Ellenállóképességi Tervén keresztül RRF-program keretében valósul meg. A bővítésről csütörtökön délben sajtótájékoztató keretében számoltak be a helyszínen. 

Épül az új bölcsődei szárny.

„Örömteli esemény, hogy ma itt állhatunk. Már el is indult az a munka, ami a diósgyőri városrésznek a bölcsődei ellátásában jelentős előrelépést fog jelenteni” – mondta Varga Andrea, Miskolc alpolgármestere. 

„Városi szinten nekünk mindig a dinamikusan változó lakossági igényekhez kell alkalmazkodnunk. Ebben a városrészben nagyon sok kisgyermekes család él. Így a kicsi gyermekek ellátása nagy területről a Diósgyőri Bölcsődében koncentrálódik. Jellemzően várólistáról lehet bekerülni, mivel a város egyik legjobb hírű bölcsődéjéről beszélünk, amely ötven évvel ezelőtt épült” – emelte ki. 

Elkezdődtek a kivitelezési munkák.

A városrészben a bölcsődei bővítésre vonatkozó igény már évekkel ezelőtt megfogalmazódott a helyi lakosság és a szülők körében. A kivitelezési munkák elkezdődtek, amelyek befejezésére év végéig van lehetőség. Ennek eredményeként a beiratkozást is el fogják indítani. 

„2020-ban esett először szó róla, hogy bővítsük a Diósgyőri Bölcsődét. Már abban az évben januárjában megjelent az a pályázati felhívás, amelyben öt különböző lépcsőben lehetett pályázni a bölcsődei férőhelyek bővítésére vonatkozóan” – ismertette Miklós Viktor, Miskolc Polgármesteri Hivatala Pályázati Főosztályának vezetője. 

Kiemelte, hogy a már előkészített tervek benyújtásával azonnal nyertek a pályázaton, amiről a támogatói döntés 2021 tavaszán született meg. Megosztotta, hogy Miskolc polgármesteri hivatala a terveket saját teljesítésben készítette el, amire megszerezte az építési engedélyt. A kivitelezésre vonatkozó uniós nyílt közbeszerzési eljárás pedig néhány hónap alatt lezárult – tudtuk meg. 

„Nagyságrendileg három hete vettük át a területet. Jelenleg az alapozási munkálatok folynak. Az ütemterv szerint nyár végére, szeptember elejére szeretnénk az új bölcsődei szárnyat átadni” – fűzte hozzá Makai András kivitelező. 

További hírek

Olvasnivaló