Ugrás a tartalomra

Ütközőkapukat telepítenek a harsányi felüljárónál

minap.hu
Utoljára módosítva
2024. szeptember 26. csütörtök 14:39
Az ütközőkapuk építése a harsányi felüljárónál múlt héten kezdődött. A kétoldali szerkezet azt akadályozza majd meg, hogy egy újabb balesetnél a hídban kár keletkezzen.  
Fotó: Mocsári László

Ahogy ismert, egész nyáron a felüljáró újjáépítésén dolgoztak a szakemberek, miután egy munkagép korábban alaposan letarolta azt. A balesetben megrongálódott vasbeton tartógerendákat is ki kellett cserélni. A felüljáró helyreállítása több mint 500 millió forintba került.

Egy hónapja aztán a projektet a kivitelező cég készre jelentette. Mint megtudtuk, a mostani munkálatok nem a helyreállításhoz tartoznak, ezért külön forrást kellett rá igényelni. Az ütközőkapuk kivitelezése 257 millió forintba kerül. A több méteres gödröket már kiásták, sőt, kiöntötték egy réteg betonnal. Oda állítják majd be az ütközőkapu oszlopait.

Csütörtök délelőtti ottjártunkkor a Magyar Közút Nonprofit Zrt. B.-A.-Z. Vármegyei igazgatója elmondta: jelenleg a kapuk alaptestének a földmunkája folyik – hamarosan elkezdődik majd a betonozás is, és ezután kerülhet sor az acélszerkezetek felállítására.

– Ez a harmadik nagyobb baleset volt itt. Úgy látjuk, hogy ezzel a szerkezettel meg lehet majd akadályozni egy későbbi, hasonló jellegű balesetet. Olyan erős szerkezet fog megvalósulni, ami megakadályozza majd, hogy a járművek, ha véletlenül nekiütköznek, akkor már a hídban ne tegyenek kárt – húzta alá a Miskolc Televíziónak Peiker Tamás.

A munkák összesen hatvan napot vesznek majd igénybe. A szakember hangsúlyozta: az építkezés alatt minimális forgalomkorlátozásra számíthatnak az autósok. Egy-egy sávot zárnak le, valamint az ütközőkapu tetejének éjszakai beemelésekor lesz teljesen lezárva a felüljáró alatti útszakasz.

További hírek

Olvasnivaló

Programok

Jelenleg nincsenek programok!