Ugrás a tartalomra

Véget ért az elnökválasztás Oroszországban

minap.hu
Utoljára módosítva
2024. március 18. hétfő 08:41
A szavazók 12 százaléka voksolt Putyin ellen az orosz állami média szerint.

Az orosz állami média által vasárnap bejelentett első hivatalos eredmények szerint Putyin a szavazatok 88 százalékát kapta, így  újabb hatéves elnöki mandátummal szilárdítja meg hatalmát. 

A nemzetközi politika fenntartásokkal kezeli ezeket a számokat, egy dolog azonban meglepő: papíron ez a legnagyobb szavazatarány, amelyet Putyin a 2000-ben aratott első elnökválasztási győzelme óta elért - emlékeztet a 444.hu.

Új elnöki ciklusa egyik fő céljának a „különleges hadművelet” feladatainak teljesítését nevezte meg Vlagyimir Putyin orosz elnök hétfőre virradó éjjel a moszkvai választási központjában.

„Mindenekelőtt a különleges hadművelet keretében kell megoldani a feladatokat, erősíteni kell a védelmi képességeket, erősíteni kell a fegyveres erőket. Ez nagyon jó ütemben és kiváló minőségben történik” – idézte az Index a Vlagyimir Putyin a háromnapos elnökválasztás befejeztével megtartott sajtótájékoztatóján elhangzottakat.

A nemrégiben a börtönben meghalt Alekszej Navalnij ellenzéki politikussal kapcsolatban azt mondta az államfő: „ilyen az élet, semmit sem lehet tenni”.

If He Dies GIFs | Tenor

Tizenegy év alatt ez volt az első eset, hogy az orosz elnök kimondta Alekszej Navalnij nevét.

 

További hírek

Olvasnivaló