Ugrás a tartalomra

Adventi forgatag, jégpálya, ünnepi mesevilág várja a miskolciakat decemberben

Cziffra Andrea
Utoljára módosítva
2023. november 13. hétfő 14:10
Több helyszínen, színes és különleges programokkal készül a város idén adventkor.  
Fotók: Juhász Ákos

A könnyűzenei koncertek mellett az Erzsébet téren szabadtéri jégpálya, a Szent István téren fényinstallációk, ünnepi vásár, a Városház téren pedig meseösvény várja majd az érdeklődőket december 1-jétől. Az adventi program kavalkád részleteit Veres Pál polgármester és Majorné Bencze Tünde, a Miskolci Kulturális Központ ügyvezető igazgatója ismertette hétfőn délelőtt az Erzsébet téren, a már épülő jégkorcsolyapálya szomszédságában. 

- Tavaly az energiaválság és a kiszámíthatatlan gazdasági helyzet miatt egy hétre sem tudott a város előre tervezni. Egy kicsit levegőhöz jutottunk, ezért a városvezetés úgy döntött, hogy a kényszerűségből szűkre szabott tavalyi adventért némileg kárpótolva a miskolciakat, idén ünneplőbe öltöztetjük a várost, és olyan rendezvényekkel kedveskedünk, amelyek emlékezetessé tehetik az adventet és a szilvesztert is. Színes programokkal, nagy meglepetésekkel készülünk, reméljük, hogy mindenki megtalálja az érdeklődésének megfelelőt – fogalmazott Veres Pál polgármester. - Bízunk benne, hogy kárpótolni tudjuk a miskolciakat, és egy kicsit hozzájárulhatunk ahhoz, hogy a karácsonyt és az újévet várva a lelkünk mellett a városunk is díszbe öltözzön – tette hozzá. 

Idén nem csak a már megszokott Szent István téren, hanem több más belvárosi helyszínen – a Városház téren és az Erzsébet téren – is adventi programokat kínál a Miskolci Kulturális Központ december 1-jétől egészen december 23-áig.

- A központi helyszín most is a Szent István tér lesz, ahol új fényinstallációk is helyet kapnak majd, és itt rendezzük meg az adventi vásárt kézművesekkel és gasztronómiai kínálattal. Színpadi programokkal nem csak az adventi vasárnapokon, hanem már péntekenként délutántól várjuk az érdeklődőket. Péntekenként négy órától, szombaton és vasárnap kettőkor elkezdődnek a gyermekelőadások, majd miskolci, illetve országosan ismert előadók lépnek fel a nagyszínpadon. Énekel Auth Csilla, Szulák Andrea, Szingh Viki, Oláh Gergő, Janicsák Veca is – ismertette Majorné Bencze Tünde.

A Miskolci Kulturális Központ ügyvezetője hozzátette, a legkisebbeknek a korábbiaknál több programmal kedveskednek, ezért a gyermekbirodalomnak ezúttal egy külön helyszín, a Városház tér ad otthont. 
- Adventi meseösvény, manóház Mikulással, mini vidámpark, interaktív foglalkoztatók, kézműves foglalkozások várják a kicsiket, de lesz egy varázssátor is postaládával, ahova a gyerekek bedobhatják majd a karácsonyi kívánságukat – sorolta. 

A miskolci adventi programok harmadik helyszíne, az Erzsébet tér pedig egy korcsolyakölcsönzővel felszerelt mobil jégpályának ad otthont, amelyet hétfőn már el is kezdtek építeni.

- A jégpálya december 1-jétől a téli szünet végéig, január 7-ig üzemel majd. Hétköznapokon reggel nyolctól 14 óráig óvodás és iskolás csoportokat fogadunk, akik előzetes regisztrációt követően ingyenesen korcsolyázhatnak majd. A nagyközönség délután kettőtől veheti igénybe a pályát minimális belépőjegy ellenében – ismertette. Hozzátette, a jégpálya hétvégenként tíz órától este nyolc óráig lesz látogatható, de nem zár be a karácsonyi és a szilveszteri időszakban sem: 24-én, 25-én és 26-án és 31-én is várják a korizni vágyókat. 

A korábbi évek hagyományait folytatva, a város adventi koszorúján vasárnaponként délután négy órakor lobban majd lángra egy-egy szál gyertya a Szent István téren. Mivel idén az aranyvasárnap december 24-re esik, ezért nem szenteste, hanem 23-án, szombaton gyújtják meg az utolsó gyertyát.

További hírek

Olvasnivaló

Programok

Jelenleg nincsenek programok!