Ugrás a tartalomra

Adventi programok Lillafüredtől Miskolctapolcáig

minap.hu
Utoljára módosítva
2023. november 21. kedd 16:56
Az első adventi gyertyát jövő vasárnap gyújtják meg a hagyományoknak megfelelően a Szent István téren, a programok viszont változatosak, színesebbek lesznek az elmúlt évekhez képest.

Fotó: MiNap-archív/Horváth Csongor

A belvárostól kezdve Lillafüreden át egészen Miskolctapolcáig varázslatos programkínálattal készül Az adventi időszakra Miskolc – írja keddi közleményében a polgármesteri hivatal sajtóosztálya.

– Ünnepi események lesznek a Szent István téren, a Városház téren és az Erzsébet téren is. A négyhetes adventi időszakban a többi közt gyermekprogramok, bábelőadás, varázssátor, manóház, gasztronómiai különlegességek, korcsolyapálya, fényinstallációk, koncertek és meseösvény is várja Miskolcon a karácsonyra hangolódó közönséget – sorolják.

Mint kiemelik, Görömbölyön és Diósgyőrben is ünnepi műsor színesíti az adventi időszakot, de varázslatos lesz a december az állatkertben és az Ellipsumban is, újra zakatol majd a Mikulásvonat, és a híres, idén még különlegesebb, új tematikát kapott adventi villamos is kigördül a miskolci sínekre.

A karácsonyra való felkészülés részeként, az ünnep előtti negyedik vasárnapon, idén december 3-án gyújtjuk meg az első gyertyát az adventi koszorún. Aranyvasárnap ebben az évben december 24-ére, szentestére esik, ezért az utolsó gyertyán 23-án, szombaton lobban fel a láng.

Az ünnepi programsorozat december 1-jén veszi kezdetét. A részletes, folyamatosan bővülő programok az advent.miskolc.hu oldalon olvashatók.

További hírek

Olvasnivaló

Programok

Jelenleg nincsenek programok!