Ugrás a tartalomra

Adventre készül a város

minap.hu
Utoljára módosítva
2023. november 25. szombat 09:30
Közeledik az adventi időszak, amikor Miskolc díszbe öltözik, kivilágítják a belvárost, és a karácsonyfán is kigyulladnak az ünnepi fények.
ünnepi faház építés
Fotók: Mocsári László

Ugyan advent kezdetéig még kell néhány napot aludni, de a készülődés már elkezdődött. Az ünnepi világítás, a fényfűzérek péntekre már a helyükre kerültek. S mivel az adventi forralt bor és kürtős kalács, valamint a vásár nélkül nem ünnep az ünnep, a Szent István téren már elkezdték építeni a gasztroélményeket is kínáló fabódékat, amelyekből csaknem húsz darab várja majd nem csupán az ínyenceket, hanem az ajándékot vásárlókat is, hiszen az árusoknál szaloncukor, kézműves termékek, gyógyfüves készítmények és különböző sajtkülönlegességek is csábítják majd a vásárlókat.

Az Erzsébet térre tervezett 11x35 méter nagyságú műjégpályát már napok óta lázasan szerelik a dolgos kezek. A pálya december 1. és január 7. között ünnepi fényekkel kivilágítva kínálja magát egy jeges kalandra. 

A Csodamalom Bábszínházban elkezdték már építeni az új, tizenkét alakos életnagyságú Betlehemest, amely a tervek szerint november 30-ától lesz megcsodálható a Szent István téren.

A vásári forgatag december elsején nyitja meg kapuit. Az árusok délután két órától várják az érdeklődőket. 

További hírek

Olvasnivaló

Programok

Jelenleg nincsenek programok!