Ugrás a tartalomra

Alkotmányos rend elleni szervezkedéssel gyanúsítanak egy fegyveres akcióra készülő férfit

minap.hu
Utoljára módosítva
2024. október 22. kedd 09:55
A Fővárosi Főügyészség a letartóztatását indítványozta annak a férfinak, akit külföldi társhatóság jelzése alapján, a Terrorelhárítási Központ (TEK) közreműködésével vett őrizetbe a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda.

A férfi megalapozottan gyanúsítható alkotmányos rend elleni szervezkedés bűntettével, amelyet a törvény öttől tíz évig terjedő szabadságvesztéssel fenyeget – tájékoztatott a Fővárosi Főügyészség.

A Telex hétfőn írt arról, hogy az amerikai titkosszolgálatok figyelmeztették a magyar hatóságokat egy október 23-ára szerveződő fegyveres akcióról. Az információik szerint bizonyos személyek fegyveres akcióra készülhetnek az 1956-os szabadságharc évfordulóján.

A hétvégén a Terrorelhárítási Központ fél tucat fiatalt őrizetbe vett egy budapesti, XVI. kerületi sörözőnél. A rajtaütés során fiúkat és lányokat is előállítottak, a lap úgy tudja, éles fegyvert nem, csak airsoft fegyvereket és legalább egy hatástalanított fegyvert találtak náluk.

Kedden a Fővárosi Főügyészség arról adott ki közleményt, hogy a gyanúsított letartóztatását indítványozza. Álláspontjuk szerint az elkövetés körülményeire figyelemmel mind a bizonyítás jogellenes befolyásolásának, mind a bűnismétlésnek a veszélye valós, így enyhébb kényszerintézkedés nem jöhet szóba.

A letartóztatás elrendelésének tárgyában a nyomozási bíró várhatóan ma dönt. Az ügyben több gyanúsított van – tették hozzá.

(A külső kép illusztráció)

 

További hírek

Olvasnivaló

Programok

Jelenleg nincsenek programok!