Ugrás a tartalomra

Arénában a radiológusok és a radiográfusok - országos kongresszust tartanak Miskolcon

Kujan István
Utoljára módosítva
2023. június 23. péntek 07:49
Miskolc ad otthont idén a Magyar Radiológusok Társasága és a Magyar Radiográfusok Egyesülete közös kongresszusának. Mintegy félezer szakember érkezett az ország minden részéből, a helyszín a DVTK Aréna, ahol szakmai előadásokat tartanak, és kiállítják a legkorszerűbb képalkotó diagnosztikai eszközöket a három nap során.
Fotók: Mocsári László

Nagyszabású országos rendezvénynek ad otthont Miskolc csütörtöktől szombatig. Most először fordul az elő, hogy radiológusok és radiográfusok közös szervezésben osztják meg egymással tapasztalataikat, az aktualitásokat.

A rendezvény csütörtöki megnyitója előtt sajtótájékoztatót tartottak a DVTK Arénában. Révész János, a Borsod-Abaúj-Zemplén Vármegyei Kórház és Egyetemi Oktatókórház főigazgatója arról szólt, miért fontos, hogy kongresszusokat szervezzenek, hívjanak meg Miskolcra. A szakmai ok az - mutatott rá -, hogy ezeken az eseményeken hangzanak el azok az újdonságok, amelyek előrelépést jelentenek a különböző szakterületeken.

- Ezek iránymutatást jelentenek a szakma képviselőinek, a kórház menendzsmentjének, hogy milyen irányba kell továbbmenni a fejlesztésekben, legyen szó a humánerőforrásról, vagy a műszerparkról. De szintén fontos, hogy a résztvevők vigyék az intézmény és a település jó hírét - tette hozzá.

Kiemelte azt is a főigazgató, hogy a kórház menedzsmentje mindent megtesz annak érdekében, hogy hasonló rendezvények házigazdái lehessenek. Sorolta: éves szinten átlagosan 20-25 regionális, és 10-15 országos kongresszust szerveznek, és körülbelül 4-5 nemzetközi rendezvényen vesznek részt az intézmény munkatársai.

A kétévente megrendezett radiológiai kongresszusok sorában az idei már a harmincegyedik. Kostyál László, a vármegyei kórház diagnosztikai osztályok felügyeletéért felelős orvosigazgató-helyettese rámutatott: országos szinten ez a legnagyobb radiológiai kongresszus. A Magyar Radiológusok Társasága jelenlegi alelnöke (az elnöki pozíció várományosa) azt mondta, a helyszínválasztásnál valami különlegeset szeretett volna, ezért esett a választásuk a DVTK Arénára.

Berényi Ervin, a Debreceni Egyetem radiológiai professzora annak fontosságát emelte ki, hogy a szakdolgozókkal együtt tartják a kongresszust, reményét fejezte ki, hogy ez a jövőben is megmarad.

Végül Németh Katalin, a Magyar Radiográfusok Egyesületének elnöke elmondta, a szervezet több mint 30 éves múltra tekint vissza, azonban ez az első olyan kongresszus, amit a radiológusok a radiográfusokkal közösen szerveztek meg. Örömmel számolt be arról, hogy a kiállítókkal együtt elérte az ötszázat a rendezvényre regisztráltak száma.

Az ünnepélyes megnyitón részt vett Veres Pál polgármester is, majd az arénában már az előadásoké és a kiállítóké volt a főszerep, a legmodernebb eszközöket, műszereket tekinthették meg a kongresszus résztvevői.

További hírek

Olvasnivaló

Programok

Jelenleg nincsenek programok!