Ugrás a tartalomra

Az állatvédő szurkolók is készülnek a rangadóra, a Fradi-meccs előtt debütál az új ruhakollekciójuk

Kujan István
Utoljára módosítva
2023. október 21. szombat 13:00
"Kedvenc kutyafajtám a mentett" - egyebek mellett ilyen feliratok szerepelnek azokon a ruhadarabokon (pulóvereken, pólókon és sapkákon), amiket megvásárolva egy jó ügyet támogathatunk.

Diósgyőrben a Fradi elleni derbi már nemcsak egy rangadó a bajnokságban, hanem egy valódi családi programmá nőtte ki magát. A stadion előtt, a létesítményben és a VIP-szektorban is lesznek programok. A klub DJ-vel, ugrálóvárakkal, céllövő kapuval, dekázóversennyel és mászófallal készül. A stadionon kívül az ingyenes családi programok 15:45-kor kezdődnek vasárnap délután.

A mérkőzést megelőzően a shop előtti téren a Diósgyőri Szurkolók az Állatokért (DSZÁ) Alapítvánnyal és a Liopold Macskaélet Állatvédő Alapítvánnyal találkozhatnak a szurkolók, akik anyagilag támogathatják ezeket a szervezeteket, hogy fedezni tudják az oltások, ivartalanítások és gyógyszeres kezelések megterhelő költségeit.

Mint ismert, a felelős állattartást hirdeti a Diósgyőri Szurkolók az Állatokért Alapítvány, tagjai tevékenységüket önkéntes alapon, munka mellett végzik. Állatokat - döntően kutyákat - mentenek, gondoznak, és segítik, hogy szerető gazdihoz kerüljenek. Adományokból fenntartott menhelyükön a kutyák testi-lelki rehabilitációját is elvégzik. Amelyik kutya a gondozásukba kerül, azt nem adják tovább más szervezet gondozásába, hanem ők viszik végig az ügyet egészen addig, hogy gazdához kerülnek. De ezután sem engedik el a mancsukat, továbbra is végigkísérik az életüket, tartják a kapcsolatot a gazdikkal. A kutyák egészségügyi ellátását adományokból fedezik.

A DSZÁ Facebook-oldalán azt írta, hogy "hatalmas készülődéssel" várják a meccsnapot, amikor mentett állatokkal találkozhatunk majd a standjuknál. Számos új támogatói termékkel is várják a szurkolókat. Ezek között szerepelnek azok a pólók, pulóverek, sapkák, amikkel szeretnék elérni, hogy minél több ember figyelmét felhívják az állatok védelmére. A kollekciót Müller Anna tervezte, aki érdeklődésünkre elmondta, nagyon széles összefogás alakult ki az alapítványnál, sokan ajánlották fel segítségüket, támogatásukat, tehetségüket és idejüket, hogy javítani igyekezzenek a méltatlan körülmények között tartott állatok helyzetén.

- Szeretnénk, hogy több figyelmet kapjanak a menhelyeken gazdira váró állatok - húzta alá, hozzátéve: a támogatói termékek megvásárlásával hatalmas segítséget nyújthatunk az alapítvány által működtetett menhelynek, de a legnagyobb támogatás az, ha valaki örökbefogad egy kutyát, a kollekció fő tematikája is ezért szól erről.

- Minden anyagi, tárgyi felajánlás, valamint támogatói termékek vásárlása hatalmas segítség az alapítvány számára. A befolyt adományösszeget a mentettjeink állategészségügyi ellátásaira, és a menhely fejlesztésére tudjuk fordítani - tudatta az alapítvány.

Mutatjuk az új kollekciót (Sarlai Patrik fotói):

 

További hírek

Olvasnivaló

Programok

Jelenleg nincsenek programok!