Ugrás a tartalomra

Az ultrák ellopták az edző kocsiját, ezzel akartak jobb eredményeket kizsarolni

minap.hu
Utoljára módosítva
2023. június 07. szerda 13:16
Most visszaadták a Fiat Panda kormányát.

Luciano Spalletti Nápoly hőse lett, miután sikerült a csapatnak megnyerni az olasz bajnokságot, azonban a győztes szezon után úgy döntött, nem folytatja a munkát, kivesz egy év szabadságot. Mint mondta, pihenésre van szüksége.

A szurkolók legendához méltó búcsúban részesítették utolsó meccsén, de nem volt ez mindig így, az olasz edző viszonya a Napoli drukkerekkel, különösen az ultrákkal elég döcögősen indult - ír az esetről a HVG.

2021 októberében a frissen kinevezett Luciano Spalletti Fiat Pandáját ellopták a hotel elől, ahol abban az időben lakott. Aztán egy májusi meccsen a Napoli ultrái kifeszítettek egy molinót a Maradona stadion előtt „Visszaadjuk a Pandádat, amint lelépsz" felirattal.

Az ultrák, mint utóbb kiderült, azért „ejtették túszul” a Pandát, hogy legyen valami a kezükben, amivel zsarolhatják Spalettit, ha úgy látják, rosszul megy a csapatnak. Az eredeti autó éppen az ultrák közbenjárásának köszönhetően már a lopás után néhány héttel visszakerült Spallettihez, most pedig, hogy búcsúzik, a Napoli ultrái különleges ajándékkal lepték meg az edzőt. A csapat stadionjának sajtótermében arcukat maszkkal eltakaró ultrák valami feliratot tartanak, míg egy símaszkos figura keresztbe font karral nézi, amint Spaletti próbálja kibontani a – természetesen tengerkék színű – méretes ajándékdobozt. Az edző annyira küzd a csomaggal, hogy az egyik maszkos ultra odamegy neki segíteni, hogy aztán közösen emeljék ki a csomagolópapír közül a mester Pandájának kormányát és az autóban talált CD-ket - számol be a furcsa búcsúajándékról a HVG.

További hírek

Olvasnivaló

Programok

Jelenleg nincsenek programok!