Ugrás a tartalomra

Bárkit megtámadhatnak, de akárkit nem zsarolhatnak

Bódogh Dávid / Miskolc Televízió
Utoljára módosítva
2024. március 01. péntek 12:08
A Budapesten nagy népszerűségnek örvendő HPE Reflektor rendezvénysorozat a Szinva Net jóvoltából Miskolcon is útnak indult. Elsőként az adatok tárolása és a zsarolóvírusok elleni védelem került a fókuszba.
Fotók: Osztie Tibor

Csütörtökön a Miskolci Egyetem Startup Központjában az adaté volt a főszerep, melyet a helyi cégek képviselői máris több szemszögből vizsgálhattak meg a szerteágazó terület szakértőinek segítségével. A tervek szerint negyedévente megrendezendő program gerincét az aktuális iparági trendek és az új technológiák bemutatása szolgáltatja majd. Szándékaik szerint az üzleti hasznosságtól egészen a valós idejű laborbemutatókig hatol a merítés.

A vállalatok és szervezetek működése során folyamatosan gyűlő, nem ritka esetben exponenciálisan növekvő adatmennyiséget nyilvánvalóan tárolni kell valahol. De már rég elmúltak azok az idők, amikor csak a kapacitást kellett megadni egy ilyen jellegű projekthez. A délelőtt folyamán Nagy Gergely, a Hewlett Packard Enterprise (HPE) szakembere ebben az útvesztőben igyekezett útmutatót kínálni a megjelenteknek – őt a Szinva Net előadója követte. 

– Miskolci cégként nagyon fontos volt számunkra, hogy mi legyünk azok, akik a HPE-vel közösen megrendezhetik ezt a rendezvényt. Így amikor megkerestek bennünket, akkor abszolút az volt az érzésünk, hogy ez egybevág minden egyes elképzelésünkkel – szögezte le Bartucz Viktória, Szinva Net Zrt. kereskedelmi igazgatóhelyettese.

Az igazán színvonalas IT rendezvényeket eddig szinte kivétel nélkül Budapesten rendezték. Ezért a szervezők külön örültek annak, hogy a HPE választása a vidéki városok közül először Miskolcra esett – mondta el a Miskolc Televízió kameráinak a HPE indirekt értékesítési vezetője. Végvári Ferenc kiemelte: habár ezúttal meghívásos alapon érkeztek a vendégek, ugyanakkor a programot készek kiterjeszteni az IT-döntéshozókra és az informatikában tevékenykedő akár laikusok számára is.

A program zárásaként a délután folyamán a legkülönfélébb szintű zsaroló vírusok támadását mutatták be egy izolált környezetben.

További hírek

Olvasnivaló