Ugrás a tartalomra

Betöltötte a félszázadikat a Bársony ovi

minap.hu / Miskolc Televízió
Utoljára módosítva
2024. június 17. hétfő 10:46
Ötvenéves lett a Bársony János Tagóvoda. A jubileum alkalmából az intézmény óvodásai és volt növendékei adtak elő zenés-táncos előadásokat.

Néptáncprodukció nyitotta meg a Bársony János Tagóvoda jubileumi műsorát. Az eseményen az intézmény egykori vezetője is részt vett, aki több mint negyven évig volt jelen az óvoda életében.

- Nagyon szép emlékeim vannak az óvodáról, nagyon ragaszkodom magához az épülethez is. A Vászonfehérítő úti lakásóvodából jöttünk ide, ami ahhoz képest palota volt nekünk - idézte fel a Miskolc Televíziónak Mogyorósi Lászlóné nyugalmazott óvodapedagógus.

Az intézmény 1974-ben költözött jelenlegi helyére, ahol azóta helyet kapott két Waldorf-csoport: egy komplex művészeti csoport és két mozgásorientált csoport. Ugyanakkor nagy hangsúlyt fektetnek a gyermektáncra és a környezettudatos nevelésre is.

- Óvodánk sikeresen pályázott 2023 őszén a Kincses kultúróvoda címre, így a kulturális és innovációs minisztérium támogatja intézményünket - mondta el a Bársony János Tagóvoda (MIÓVI) tagintézmény-igazgatója stábunknak. 

Boronkainé Báji Anita kiemelte, ebből a támogatásból volt lehetősége az intézmény teljes nevelőtestületének részt venni egy továbbképzésen. Az itt tanultakat alkalmazva állt össze a jubileumi műsor, ahol a gyerekek és a nevelők is színpadra léptek.  

Az ünnepségen Varga Andrea mondott köszöntőt. - Óriási szakmai munka van e mögött az ötven év mögött. Ez az egyik legkülönlegesebb óvodánk, hiszen itt Waldorf-csoportok is működnek - húzta alá az alpolgármester érdeklődésünkre.

Mocsári László képgalériája

Az eseményen az intézmény óvodásai és volt növendékei adtak elő zenés-táncos műsorokat, majd a közönséget bevonva táncház várt a résztvevőkre. Az ünneplés nem ért véget a pénteki nappal, ugyanis a Bársony János Tagóvodában jövőhéten egy jubileumi gyereknapi rendezvényen folytatódik a mulatság. 

További hírek

Olvasnivaló

Programok

Jelenleg nincsenek programok!