Ugrás a tartalomra

Bevette a Pancho Arénát Szalonna csapata

minap.hu
Utoljára módosítva
2024. október 14. hétfő 15:04
Harmincnyolc felzárkózó település több mint ötszáz fiatal focistája tapasztalta meg idén is a felcsúti Pancho Arénában, hogy kellő akarattal, kitartással, elszántsággal és összetartással megvalósulhatnak olyan álmok is, amelyek egy nehéz helyzetben lévő településről nézve gyakran elérhetetlennek tűnnek.
Fotók: Majoros Árpád Csaba/Magyar Máltai Szeretetszolgálat

A Magyar Máltai Szeretetszolgálat és a Máltai SE egész országot lefedő labdarúgó programsorozatának záró eseményén, a Jelenlét a felzárkózó településeken (ESZA+) európai uniós projekt finanszírozásával három korosztályban (U10, U12, U15) 38 hátrányos helyzetű település csapata, több mint 500 gyermek vett részt.

A vasárnapi küzdelmek utolsó mérkőzéseit, a döntőket az élvonalbeli mérkőzéseknek is helyt adó Pancho Arénában vívhatták meg a csapatok.

Borsod-Abaúj-Zemplén vármegye települései közül Szalonna (U10) aranyérmes, Szendrőlád (U12) ezüstérmes, Zemplénagárd (U12) bronzérmes lett.

A Felzárkózó települések programban szereplő falvakat felölelő regionális selejtezőket az év során négy helyszínen (Szolnok, Miskolc, Tarpa és Pécs) vívták meg, ezeken a tornákon 100 település csapata, több mint 1000 gyermek lépett pályára.

A Fete Kupával egyidőben és egy helyszínen rendezték a Gyermekotthonok Országos Labdarúgó-bajnokságának döntőjét is, amelyre szintén több regionális selejtezőn keresztül kvalifikálták magukat a csapatok, s amelynek végén Komádi ifjú futballistái örülhettek az első helynek.

A felcsúti sportkomplexumban a Magyar Labdarúgó Szövetség jóvoltából hivatásos játékvezetők vezették a mérkőzéseket, amelyeket Baumstark Tibor műsorvezető, szakkommentátor kísért végig.

A nap (vagy mondhatni az év) csúcspontja pedig az a három, a Pancho Arénában lejátszott döntő volt, amelyeken a Felzárkózó települések és a Gyermekotthonok Országos Labdarúgó-bajnokságának legjobbjai léptek a pályára, és minden játékos, csakúgy, mint „a nagyok”, egyéni bemutatással, tapsviharban futhatott be a pályára.

A döntők előtt az izgatottságot egy hatalmas meglepetéssel sikerült még tovább fokozni, mikor a stadion kivetítőjén egyszer csak három válogatott labdarúgó – Fenyvesi Evelin, Dibusz Dénes és Sallai Roland – jelent meg, és köszöntötték a résztvevőket, valamint kívántak sok sikert a döntősöknek egy-egy személyes videóüzenetben.

A döntők után mind a 38 csapat minden pályára lépő játékosa átvette a megérdemelt elismerő oklevelét és érmét, valamint az MLSZ és a Puskás Akadémia jóvoltából összekészített ajándékcsomagokat. Majd Kiss Dávid, Jelenlét misszióért  felelős vezető és a Máltai Szeretetszolgálat Sportegyesület elnöke és Maka István sportszakterületi vezető búcsúzott a fiatal focistáktól – de csak ideiglenesen, ugyanis egyöntetű kijelentés volt minden játékostól, hogy jövőre ismét kiharcolja a lehetőséget, és visszatér, hogy ő is pályára léphessen a Panchóban.

További hírek

Olvasnivaló

Programok

Jelenleg nincsenek programok!