Ugrás a tartalomra

BOKIK bál: a tombola bevételét a Gyermekek Átmeneti Otthona kapja

minap.hu
Utoljára módosítva
2024. február 13. kedd 10:10
Megtartotta hagyományos farsangi jótékonysági bálját szombat este a Borsod-Abaúj-Zemplén Vármegyei Kereskedelmi és Iparkamara (BOKIK) és az Első Miskolci Lions Klub a Népkerti Vigadóban, ahol elismeréseket is átadtak.
BOKIK-Lions jótékonysági bál. Galéria! Fotók: Osztie Tibor

A hagyományokhoz hűen a bál elején a köszöntőbeszédeket követően adták át a BOKIK díjait, ezúttal négyen, két vármegyei vállalkozó és két szakmai partner részesültek az elismerésekben. A díjakat Bihall Tamás, a BOKIK elnöke és Parragh László, az MKIK elnöke adta át.

Beszédében Bihall Tamás, a BOKIK elnöke kiemelte, huszonhárom éve rendezik meg ezt a jótékonysági eseményt, ami már több is, mint hagyomány. Tapasztalata szerint a vármegye gazdasága és vállalkozásai erősek, „a jég hátán is megélnek”, és ez okot ad az optimizmusra. Bizakodva lehet tekinteni a 2024-es évre, amelyben a társszervekkel, a kormánnyal és oktatási intézményekkel együttműködve ők is mindent megtesznek továbbra is a helyi vállalkozásokért. Különböző programokat – mint a Széchenyi Kártya – indítanak vagy folytatnak, hogy ezzel is támogassák a cégeket. 

A jótékonysági bállal kapcsolatban elmondta: „Azért szövetkeztünk ebben az évben is az Első Miskolci Lions Klubbal, mert a jótékonykodás nekünk is régi szívügyünk, a Lions Klub meg erre született. Velük együtt olyan célokat választottunk az elmúlt években és az idén is, amelyek biztosítják, hogy a felajánlott támogatás jó helyre megy. Idén ez a Miskolci Egyesített Szociális, Egészségügyi és Gyermekjóléti Intézmény (MESZEGYI) Gyermekek Átmeneti Otthona. Ők kapják meg a bál tombola bevételét és egyéb felajánlásait. Ez egy jó házasság a Lions Klubbal, így szeretnénk folytatni a jövőben is.” 
Az elnök hangsúlyozta, a ma átadott díjak nyerteseit egy nagy merítésből tudták kiválasztani, mert szerencsére sok a jó cég és a jó partner, a kamara egy nagy közösség. 

Fazekas Csaba, az Első Miskolci Lions Klub soros elnöke elmondta, a klubjuk első és eredeti célja a vakok és gyengénlátók támogatása, de lokálpatriótaként minden olyan kezdeményezés mögé odaállnak, amely jószolgálati célt szolgál, ahol tudnak segíteni. Így kerültek kapcsolatba a MESZEGYI-vel is, ahol sok rászoruló gyermeket kell támogatni. A befolyó összeget, felajánlásokat teljes egészében ők kapják meg, a pontos felhasználásról az intézmény szakemberei döntenek majd. 

A Borsod-Abaúj-Zemplén Vármegyei Kereskedelmi és Iparkamara (BOKIK) és az Első Miskolci Lions Klub 2024-es jótékonysági bálján kitüntetettek:
A BOKIK Támogatói Díját kapta: Kovácsné Fecz Csilla, a NAV Borsod-Abaúj-Zemplén Vármegyei Adó- és Vámigazgatóságának igazgatója.
A BOKIK „Az év Cégvezetői Díja” elismerést kapta: Lőrincz Ákos, az Észak-magyarországi Regionális Vízművek Zrt. vezérigazgatója.
A BOKIK „Az év Vállalkozói Díja” elismerésben részesült: Kocsi László, az ÉPSZER – Építő- és Szerelőipari Zrt. elnök-igazgatója. 
A BOKIK „Az év Vállalkozói Díja” elismerést vehette át: Kisgergely Zsolt, a Kisgergely Fagylaltgyártó és Kereskedelmi Kft. ügyvezetője.

További hírek

Olvasnivaló