Ugrás a tartalomra

Borsod felett ismét leszakadt az ég: több településen is dolgoztak a tűzoltók (Frissítve!)

baz.katasztrofavedelem.hu
Utoljára módosítva
2019. június 24. hétfő 08:52
Pénteken felhőszakadás csapott le Berekaljára és Bükkszentlászlóra, több utcát le kellett zárnia a katasztrófavédelemnek, vasárnap pedig ismét leszakadt az ég Borsodban: villámárvizet okozott a heves esőzés a megyében.

Több mint százötven bejelentés érkezett vasárnap a katasztrófavédelem megyei műveletirányításához az időjárással összefüggő események miatt – tájékoztatta szerkesztőségünket a megyei katasztrófavédelmi igazgatóság.

A heves esőzés több településen is villámárvizet okozott. Parasznyán egy ingatlanból tíz, míg Alsóvadászon, négy lakóházból tizenkét embernek kellett ideiglenesen távozni a felgyülemlett csapadék miatt. Sajószentpéteren és Kondón a helyi, Homrogdon és Kupán pedig a Szikszó-Turul mentőcsoport segítette a hivatásos tűzoltók munkáját. Az önkéntesek szivattyúzási munkát, árok- és áteresztisztítást végeztek, valamint homokzsákokat helyeztek el.

Korábban írtuk:

A megyében huszonkilenc településről érkezett bejelentés az időjárással összefüggő események miatt. Hejőkeresztúron négy sátorozó rekedt a viharban a Nyéki-tó egyik szigetén, akiket a miskolci és a szerencsi hivatásos tűzoltók mentettek ki.

A hirtelen lehulló, nagy mennyiségű csapadék ezúttal a megye északi és déli részén ad munkát a tűzoltóknak – olvasható a Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság honlapján.

Upponyban, Borsodbótán és Sajómercsén a kazincbarcikai, az ózdi, az aggteleki és a szendrői hivatásos egységek dolgoznak, míg Bogácson, Cserépfalun és Szomolyán a mezőkövesdi és a mezőcsáti tűzoltók nyújtanak segítséget. Az egységek átereszeket és csatornaszemeket tisztítanak meg, hogy szabaddá tegyék a víz útját, illetve szivattyúkkal az egyes ingatlanokban felgyülemlett csapadékot távolítják el.

A munkálatokban részt vesz a Borsodbóta, Szomolya és Mezőcsát Önkéntes Tűzoltó Egyesület is.

Az intenzív esőzés következtében több megyében is településeket öntött el a víz - hangzott el az M1 aktuális csatorna vasárnap esti Híradójában. A hírműsor beszámolója szerint Borsod-Abaúj-Zemplén megyében volt olyan település, Borsodbóta, amelyet meg sem lehetett közelíteni.

További hírek

Olvasnivaló

Programok

Jelenleg nincsenek programok!