Ugrás a tartalomra

Csodás nyitó hangversennyel kezdődött a 30. Veczán Pál Egyházzenei Kórustalálkozó

minap.hu
Utoljára módosítva
2024. október 13. vasárnap 22:09
Kettős jubileumot ünnepel idén a zenei rendezvénysorozat, ezért a megszokott öt nap helyett, nyolc napig hallgathatjuk az egyházi kórusok nívós előadásait.

Mocsári László képgalériája

Az áhítatos kórusmuzsika szerelmeseinek örömére elkezdődött a 30. Veczán Pál Egyházzenei Kórustalálkozó október 13-án, vasárnap délután. A harminc éves nagyszabású zenei programsorozat a névadó halálának 20. évfordulója miatt kétszeres jubileumot tart idén, így hosszabbra nyúlik. Egészen október 13-tól 20-ig, minden nap ingyenesen élvezhetjük a város történelmi egyházai felnőtt és gyermek énekkarainak és meghívott vendégeiknek értékes műsorát.

A nyitó hangverseny méltó helyszíne, a néhai Veczán Pál evangélikus esperes emlékére, a belvárosi evangélikus templom volt. Itt a Rákospalotai Gyülekezet Énekkarát, a Forrás Kamarakórust, a Cantus Firmust és a Karnagyok kórusát hallhatták a jelenlévők.

A hallgatóságot Buday Barnabás, a Borsod-Hevesi Evangélikus Egyházmegye volt esperese, Veres Pál, Miskolc volt polgármestere, Fabiny Tamás, a Magyarországi Evangélikus Egyház elnök-püspöke és Veczán Pálné főszervező köszöntötte. A közönség soraiban jelen volt Matiscsák Éva, Miskolc Megyei Jogú Város alpolgármestere és több önkormányzati képviselő. 

Veczán Pálné a motorja a kórustalálkozónak / Fotó: Mocsári László

Az ökumenikus szellemiségű rendezvénysorozat a Miskolci Kulturális Központ (MKK), a Veczán Pál Alapítvány a Tehetséges Diákokért és a Miskolci Egyetem közösen közös szervezésében valósul meg több helyszínen, köztük templomokban, a Fráter gimnáziumban, a Zenepalotában és a Művészetek Házában. A kórustalálkozó keretében most is lesz zsoltáréneklő verseny a hétfői napon és jövő szombaton egyházzenei konferenciát rendeznek, ahol a részvétel regisztrációhoz kötött. Szintén szombaton a már korábban kiírt zeneszerzői pályázat díjnyertes műveinek bemutatóján vehetnek részt az érdeklődők. A 30. Veczán Pál Egyházzenei Kórustalálkozó részletes programja ITT tekinthető meg. 

További hírek

Olvasnivaló

Programok

Jelenleg nincsenek programok!