Ugrás a tartalomra

Csütörtökig lehet jelentkezni a Nemzeti Kibervédelmi Intézet hackerversenyére

MTI
Utoljára módosítva
2023. április 15. szombat 08:35
A kibervédelmi intézet honlapján közzétett felhívás szerint az intézet idén is megrendezi a Hungarian Cyber Security Challenge (HCSC'23) elnevezésű IT biztonsági versenyt.
Fotó: Internet (illusztráció)

A versenyre jelentkezhet minden 16. életévét betöltött magyar állampolgár, április 20-án éjfélig. A versenyt április 27-e 18 óra és április 30-a 18 óra között rendezik meg, az teljes egészében online, a versenyzők a saját gépeiket használhatják.

Az egyfordulós versenyen CTF és forensic image jellegű feladatokat kell megoldani, mindenki ugyanazokat a feladatokat kapja.
A díjazás szempontjából három csoportot vesznek figyelembe: a junioroknál a 2003. január 1-je és 2007. december 31-e között születetteket, a senioroknál az 1998. január 1-je és 2002. december 31-e között született versenyzőket, és lesz egy összesített verseny is, ahol minden részt vevő játékost, kortól függetlenül. Mind a három kategóriában külön díjazás lesz.

Az eseménnyel válogatják ki az októberben, Norvégiában megrendezendő európai versenyre (European Cybersecurity Challenge, ECSC) induló magyar csapatot: abba a junior és a senior korkategória első öt helyezettje - és további egy tartalék versenyző - kap meghívást.
A hackerversenyről bővebb információk a verseny honlapján találhatók. (MTI)

További hírek

Olvasnivaló

Programok

Jelenleg nincsenek programok!