Ugrás a tartalomra

DK: legyen hungarikum az "orbáni infláció"!

MTI
Utoljára módosítva
2023. május 06. szombat 13:19
A DK kezdeményezi a Hungarikum Bizottságnál, hogy legyen hungarikum az "orbáni infláció" - jelentette be Rónai Sándor, a párt európai parlamenti képviselője szombati online sajtótájékoztatóján.

Az ellenzéki politikus szerint mára bebizonyosodott, hogy a kormány hazudott a magyaroknak, és nem létezik sem háborús, sem szankciós infláció, valójában az "orbáni infláció" emeli az árakat.
   
Azt mondta: a több mint 25 százalékos márciusi drágulás nemcsak teljesen egyedülálló Európában, de háromszorosa az európai inflációnak, és a legtöbb alapélelmiszer ára Magyarországon az elmúlt 1-2 évben megduplázódott.
   
Ha a világ bármely szegletében szóba kerül Magyarország, akkor az nem a pálinkával, a tokaji aszúval vagy a makói hagymával kapcsolatban történik, hanem a teljesen egyedülálló "orbáni inflációval" - vélekedett.
   
Úgy fogalmazott: ez lesz az első olyan hungarikum, amit egészen biztosan nem akar egyetlen ország sem importálni, hiszen "felelős kormány soha nem tenne olyat a hazájával, mint amit Orbán Viktor tett a magyar családokkal és a magyar vállalkozásokkal".

További hírek

Olvasnivaló

Programok

Jelenleg nincsenek programok!