Ugrás a tartalomra

Dupla jubileummal és briddzsel ünnepel a MEAFC

minap.hu
Utoljára módosítva
2023. március 25. szombat 18:27
A MEAFC bridzs szakosztálya szervezte meg a 2023-as, egyben az ötvenedik vidéki bridzs csapatbajnokságot. Az eseményre március 24-e és 26-a között kerül sor az Egyetemvárosban az E/1 kollégium klubhelyiségében.
bridzs hétvége e/1
Fotók: Mocsári László

A miskolciak számára a versenyhétvége több okból is jubileumi ünnep. Hatvan évvel ezelőtt alakult ugyanis a Miskolci Bridzs Egyesület, így ekkortól számítják a versenybridzs folyamatos miskolci jelenlétét. Az egyesület a klubélet fenntartása mellett rendszeresen szervezett országos és nemzetközi versenyeket, így az évenként meghirdetett AVAS KUPA országos bridzsverseny is nagy népszerűségnek örvendett, melynek többször volt külföldi védnöke, sokszor élvezte jeles hazai személyiségek és pénzintézetek védnökségét.

Ezt a hagyományt folytatja most a MEAFC bridzs szakosztálya. Ennek szellemében pénteken a Vidékbajnokság betétkupájaként rendezték meg az ötvenedik AVAS KUPA páros versenyt is, melyen huszonhét duó vett részt.

bridzs hétvége e/1

Kevesen tudják, hogy a bridzsjáték mint hobbi vagy szenvedély mindenki számára elérhető. A bridzs szakosztály a miskolci bridzskedvelők érdekében minden héten élő páros versenyt tart hétfőnként 17 órai kezdettel a MEAFC csarnok tárgyalójában. A szakosztály nyitott kapukkal vár mindenkit, aki szereti a társasági szellemi kihívásokat, s szívesen tanulja meg ezt a kártyajátékot, és szeret vetélkedni is. Érdeklődőket, kezdőket és kibiceket is szívesen látnak.

A fő attrakción, az országos versenyen végül nyolc vidéki város tizenkét csapata mérte és méri össze erejét. A vasárnapra kikristályosodó rangsor értelmében a legjobb négy alakulat jut tovább az országos döntőbe. Hasonlón utoljára a MEAFC 2019-ben győzedelmeskedett – emlékeztette a Miskolc Televízió stábját az Expert cégcsoport tulajdonosa, aki nem csupán támogatója, de játékosa is az ünnepi hétvégének.

bridzs hétvége e/1

Mint azt Hajdú László hangsúlyozta: habár a bridzs egy komoly szellemi sport, alapszinten egészen könnyű elsajátítani – éppen ezért a miskolci bridzsközösség azon munkálkodik, hogy minél több fiatal számára tegyék vonzóvá a játékot.

További hírek

Olvasnivaló

Programok

Jelenleg nincsenek programok!