Ugrás a tartalomra

Egy férfi vesztette életét a cigándi háztűzben

minap.hu
Utoljára módosítva
2024. február 18. vasárnap 19:49
Ketten ki tudtak menekülni az égő épületből, egy mozgásában korlátozott középkorú férfi azonban életét vesztette a tűzben – tájékoztatta szerkesztőségünket a Borsod-Abaúj-Zemplén Vármegyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság.
Képünk illusztráció / Fotó: Getty Images

A közlemény szerint a családi ház vasárnap késő délután gyulladt ki Cigándon a Petőfi Sándor utcában. A tűzoltók három járművel vonultak a házhoz, amelynek egyik 25 négyzetméteres szobája teljes terjedelmében égett. Ketten ki tudtak menekülni az épületből, őket füstmérgezéssel szállították kórházba. A tűzben egy mozgásában korlátozott középkorú férfi vesztette életét. A tűzoltók 40 perc alatt fékezték meg a lángokat, majd átszellőztették az épületet.

A 90 négyzetméteres lakóépület lakhatatlanná vált, az ott élők elhelyezéséről az önkormányzat gondoskodik. A tűz keletkezési okának feltárására tűzvizsgálati eljárás indul.

Mint írják, a legtöbb lakástűz elektromos problémára, nyílt láng használatára, a fűtés hibáira, főzésre, vagy dohányzásra vezethető vissza. A tragédiák megelőzése érdekében érdemes a szoba plafonjára füstérzékelőt szerelni, amely időben jelzi a veszélyt.

További hírek

Olvasnivaló

Programok

Jelenleg nincsenek programok!