Ugrás a tartalomra

Együtt ünnepelték a jógát

Kujan István
Utoljára módosítva
2023. június 22. csütörtök 14:09
Újabb sikeres jóganapot tartottak szerdán a miskolci Hősök terén.
Fotók: Mocsári László

Körülbelül félszázan sereglettek össze a borongós időjárás ellenére is, hogy közösen végezzék el a Breitenbach Ildikó szervező által vezetett gyakorlatot.

Az apropót a jóga világnapja szolgáltatta, amit immár hosszú évek óta ünnepelnek Magyarországon és Miskolcon is.

India miniszterelnökének kérésére az ENSZ 2014 decemberében döntött arról, hogy június 21-ét a jóga világnapjává nyilvánítja.

„A jóga a test és a lélek, a gondolat és a cselekvés, az önkorlátozás és a kiteljesedés egységét, az ember és a természet közti harmóniát fejezi ki” – mondta Narendra Modi, amikor előterjesztette a világnapról szóló elképzelését.

Első alkalommal 2015-ben rendezték meg az eseményt közel 172 ENSZ-tagországban, köztük Magyarországon is. Ezzel a szervezet elismerte, hogy a jóga gyakorlásának előnyeivel kapcsolatos ismeretek minél szélesebb körben való terjesztése hasznos a világ népességének testi-mentális egészsége szempontjából.

Breitenbach Ildikó is azt a célt tűzte ki, hogy a gyakorlásra érkező jógázók ünnepeljenek együtt, egyúttal példát is mutassanak: hívják fel a figyelmét másoknak is az egészséges életmódra, a mozgás fontosságára.

További hírek

Olvasnivaló

Programok

Jelenleg nincsenek programok!